Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 28.06-02.07.2021 r.

 

           28.06-02.07.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

 żółtym serem i pomidorem

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, nale
śniki z jabłkiem, sok owocowy

Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z hummusem, herbatka „melisa”

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)

Wtorek:

I śniadanie:  Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z pastą z fileta drobiowego, ogórka konserwowego i jajka

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, greckie kotleciki z kaszą jęczmienną i mięsem wieprzowym

 w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy

Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy

 (alergeny:   seler, gluten, jaja, mleko)

Środa:

I śniadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem, kawiorek z masełkiem, herbata owocowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Frykatelki, ziemniaki puree, surówka ze świeżej kapusty, sok owocowy

Podwieczorek:  Mini pączek, herbata

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa

II śniadanie : Winogrono, woda

Obiad: Zupa koperkowa, kolorowy kociołek, ryż, sok owocowy

Podwieczorek:  Arbuzowy sok

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, jajecznica, bułka pszenna i grahamka z masełkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Ryba smażona, ziemniaki puree, marchewka glazurowana, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

 

OSTATNIO CZYTANE

Wielkanocne świętowanie

 Wielkanoc tuż tuż, natomiast my już dziś świętowaliśmy 🐰🎁 Wszystkie Przedszkolaki spotkały się na holu, aby zjeść wspólnie wielkanocne śniadanko 😊  Dzieci nie mogły się doczekać prezentów, dlatego niedługo później udaliśmy się do małego parku w poszukiwaniu "zajączka" 🐰  Krasnoludki bardzo zadowolone i z prezentami w rękach wróciły do przedszkola 😊 Wesołego Alleluja! 🎁🐰

Jadłospis 25-29.03.2024 r.

               25-29.03.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem i tu ń czykiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata rumiankowa , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola, pieczeni ą rzymsk ą i pomidorem II ś niadanie:   Marchewkowe paluszki , woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, karkówka w sosie własnym, ziemniaki, surówka z selera naciowego, kapusty peki ń skiej z kukurydz ą , ogórkiem zielonym, rzodkiewk ą   i szczypiorkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Płatki kukurydziane z mlekiem (alergeny: mleko, seler, gluten,   jaja) Ś roda: I ś niadanie: „ Ś NIADANIE WIELKANOCNE ” Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaska parzona, sałatka jarzynowa, jajko gotowane

WYCIECZKA DO GRODZISKA WIELKOPOLSKIEGO

 Tygryski dzisiaj miło i ciekawie spędziły czas w Pirat Pizza w Grodzisku Wielkopolskim. Podczas  warsztatów kulinarnych uczyły się robić pizzę z wypranymi przez siebie składnikami, a później  zajadały ją ze smakiem. Dziękujemy Pirat Pizza za gościnę i super atmosferę.