28.06-02.07.2021 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
żółtym serem i pomidorem
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, naleśniki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z pieczywa mieszanego z hummusem, herbatka „melisa”
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z pastą z fileta drobiowego, ogórka konserwowego i jajka
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Krem z czerwonej soczewicy, greckie kotleciki z kaszą jęczmienną i mięsem wieprzowym
w sosie
pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek:
Kefir brzoskwiniowo-bananowy
(alergeny: seler, gluten,
jaja, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Kaszka kukurydziana z mlekiem, kawiorek z masełkiem, herbata owocowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Frykatelki, ziemniaki puree, surówka ze świeżej kapusty, sok owocowy
Podwieczorek:
Mini pączek, herbata
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa
II
śniadanie
: Winogrono, woda
Obiad:
Zupa koperkowa, kolorowy kociołek, ryż, sok owocowy
Podwieczorek:
Arbuzowy sok
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
jajecznica, bułka pszenna i grahamka z masełkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Ryba smażona, ziemniaki puree, marchewka glazurowana, sok
owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)