01-03.09.2021 r.
Środa:
I śniadanie: Herbata imbirowa,
kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,
polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, makaron w sosie pomidorowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna z sokiem truskawkowym
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,
bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym,
herbata rumiankowa
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Marchewkowy krem, kotlet mielony,
ziemniaki, buraczki z jabłkiem,
sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Kawa zbożowa,
chleb pszenny i
wieloziarnisty z masełkiem,
pastą z tuńczyka w sosie własnym, herbata ziołowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad: Zupa
cytrynowa z ryżem,
ziemniaki z twarogiem
i olejem lnianym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)