Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 06-10.09.2021 r.

 

06-10.09.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy

z masełkiem, żółtym serem i papryką

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:  Kapu
śniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,

 sok owocowy

Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka imbirowa

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)

Wtorek:

I śniadanie: Kakao, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

 sałatą lodową, kiełbaską zielonogórską i pomidorem

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Krem z czerwonej soczewicy z kaszką kukurydzianą, pulpety w sosie pomidorowym,  ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy

Podwieczorek: Budyń czekoladowy

(alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)

Środa:

  I śniadanie:  Płatki owsiane z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata „Melisa”

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Rosół z makaronem , żeberka duszone w sosie własnym, ziemniaki,

surówka z białej kapusty  z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Sok ze świeżo wyciskanych owoców, wafle ryżowe

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa

II śniadanie : Arbuz, woda

Obiad: Zupa ziemniaczana, kolorowy kociołek, ryż,  sok owocowy

Podwieczorek: Sałatka owocowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)

Piątek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

z twarożkiem i rzodkiewką

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa pomidorowa z zacierką, ryba gotowana w sosie koperkowym, ziemniaki, marchewka glazurowana, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Przedszkola czas już minął...

 Uroczyste Zakończenie Przedszkola grupy Tygrysków i jednej Smerfetki miało miejsce we wtorek 21 czerwca. Przedszkolaki w obecności rodziców przyszły do przedszkola aby pożegnać się z Paniami i życiem w przedszkolu. Zatańczyli Poloneza, pokazali że potrafią śpiewać, recytowali wierszyki jak na prawdziwych artystów przystało. Otrzymali dyplomy i drobne upominki. A na sam koniec troszkę sobie powspominaliśmy jak to było w przedszkolu. Impreza była udana. A naszym Absolwentom życzymy samych sukcesów w zerówce i powodzenia w życiu :) 

Jadłospis 20-24.06.2022 r.

  20-24.06.2022 r.   Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata  z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, past ą z twarogu w ę dzonego solankowego i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z młodej kapusty, makaron w sosie pomidorowym,   sok owocowy Podwieczorek:  Amerykany , herbatka melisa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola i pol ę dwic ą drobiow ą i rzodkiewk ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z ry ż em, karkówka w sosie własnym z warzywami i kasz ą bul gur, sałatka grecka, sok owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa, ciasteczko owsiane bez cukru z morel ą  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie:  Musli tropikalne    z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbata koperkowa  II  ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zu

Jadłospis 13-17.06.2022

  JADŁOSPIS 13-17.06.2022 r.     Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   serkiem kanapkowym ś mietankowym i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Jajko gotowane w sosie chrzanowo-koperkowym, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa, herbatka (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, bułka ś niadaniowa z masełkiem i pol ę dwic ą drobiow ą , herbata imbirowa II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Grochówka z parówk ą , bułeczka pszenna, sok owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem , sałat ą lodow ą , pieczeni ą wieprzow ą i rzodkiewk ą   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Rosół z makaronem, potrawka z ry ż em, groszek z marchewk ą , sok owocowy   Podwieczorek: Sok z arbuza, chrupek kukurydziany (a