Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 06-10.09.2021 r.

 

06-10.09.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy

z masełkiem, żółtym serem i papryką

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:  Kapu
śniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,

 sok owocowy

Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka imbirowa

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)

Wtorek:

I śniadanie: Kakao, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

 sałatą lodową, kiełbaską zielonogórską i pomidorem

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Krem z czerwonej soczewicy z kaszką kukurydzianą, pulpety w sosie pomidorowym,  ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy

Podwieczorek: Budyń czekoladowy

(alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)

Środa:

  I śniadanie:  Płatki owsiane z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata „Melisa”

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Rosół z makaronem , żeberka duszone w sosie własnym, ziemniaki,

surówka z białej kapusty  z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Sok ze świeżo wyciskanych owoców, wafle ryżowe

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa

II śniadanie : Arbuz, woda

Obiad: Zupa ziemniaczana, kolorowy kociołek, ryż,  sok owocowy

Podwieczorek: Sałatka owocowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)

Piątek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

z twarożkiem i rzodkiewką

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa pomidorowa z zacierką, ryba gotowana w sosie koperkowym, ziemniaki, marchewka glazurowana, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 21-25.11.2022 r.

  21-25.11.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z miodem i cytryn ą , chleb pszenny i razowy, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, „Zielone spaghetti” – makaron w sosie ś mietanowo-szpinakowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kisiel do picia , wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, h erbata rumiankowa, bułka pszenna i sojowa   z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i kiełkami brokułu II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad : Krem z dyni, goł ą bki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy , chrupki kukurydziane   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Zupa gulaszowa, bułka pszenna, sok owocowy Podwieczorek

Pasowanie na przedszkolaka