Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 06-10.09.2021 r.

 

06-10.09.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy

z masełkiem, żółtym serem i papryką

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:  Kapu
śniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,

 sok owocowy

Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka imbirowa

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)

Wtorek:

I śniadanie: Kakao, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

 sałatą lodową, kiełbaską zielonogórską i pomidorem

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Krem z czerwonej soczewicy z kaszką kukurydzianą, pulpety w sosie pomidorowym,  ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy

Podwieczorek: Budyń czekoladowy

(alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)

Środa:

  I śniadanie:  Płatki owsiane z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata „Melisa”

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Rosół z makaronem , żeberka duszone w sosie własnym, ziemniaki,

surówka z białej kapusty  z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Sok ze świeżo wyciskanych owoców, wafle ryżowe

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa

II śniadanie : Arbuz, woda

Obiad: Zupa ziemniaczana, kolorowy kociołek, ryż,  sok owocowy

Podwieczorek: Sałatka owocowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)

Piątek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

z twarożkiem i rzodkiewką

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa pomidorowa z zacierką, ryba gotowana w sosie koperkowym, ziemniaki, marchewka glazurowana, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 10-14.01.2022 r.

  10-14.01.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   past ą   z makreli II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami,   makaron w sosie bolo ń skim, sok owocowy Podwieczorek:   Dro ż d ż ówka z budyniem, herbata koperkowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Musli owocowe z mlekiem, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Banan, woda Obiad :   Krem z soczewicy czerwonej, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Sok z pomara ń czy, chrupki kukurydziane   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Naworka - polewka,   bułka mleczna z masełkiem, d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbata melisa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa cytrynowa z ry ż em, ż eberka, kasza bul gur, surówka z modrej kapusty   z jogurtem naturalnym, s

Jadłospis 03-07.01.2022 r.

  JADŁOSPIS   03-07.01.2022 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata koperkowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,   pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym II śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kefir brzoskwiniowo- bananowy (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, sezam ) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbatka melisa, bułka pszenna i żytnia z masłem, pieczenią alpejską   i pomidorem malinowym   II śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa koperkowa, kolorowy kociołek, ryż, sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka manna z sokiem żurawinowym (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Środa: I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem kiszonym II śniadanie : Jabłko, woda Obiad: Marchewkowy krem, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewką i jogur

DLA BABCI I DZIADKA

Babcia i Dziadek są tacy wspaniali. I zawsze chętnie bawią się z nami. Lubimy z Wami spędzać czas. Babciu i Dziadku Kochamy Was!