Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 06-10.09.2021 r.

 

06-10.09.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy

z masełkiem, żółtym serem i papryką

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:  Kapu
śniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,

 sok owocowy

Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka imbirowa

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)

Wtorek:

I śniadanie: Kakao, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

 sałatą lodową, kiełbaską zielonogórską i pomidorem

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Krem z czerwonej soczewicy z kaszką kukurydzianą, pulpety w sosie pomidorowym,  ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy

Podwieczorek: Budyń czekoladowy

(alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)

Środa:

  I śniadanie:  Płatki owsiane z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata „Melisa”

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Rosół z makaronem , żeberka duszone w sosie własnym, ziemniaki,

surówka z białej kapusty  z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Sok ze świeżo wyciskanych owoców, wafle ryżowe

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa

II śniadanie : Arbuz, woda

Obiad: Zupa ziemniaczana, kolorowy kociołek, ryż,  sok owocowy

Podwieczorek: Sałatka owocowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)

Piątek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

z twarożkiem i rzodkiewką

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa pomidorowa z zacierką, ryba gotowana w sosie koperkowym, ziemniaki, marchewka glazurowana, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Przedszkole to jest to, co Tygryski lubią najbardziej!

Witamy Tygryski, nową grupę przedszkolaków☺

Jadłospis 01-03.09.2021

             01-03.09.2021 r.   Ś roda: I ś niadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,   makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka manna z sokiem truskawkowym (alergeny: seler, gluten, mleko)   Czwartek : I ś niadanie:   Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowa II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Marchewkowy krem , k otlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:    seler, gluten, mleko, jaja)   Pi ą tek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, past ą z tu ń czyka w sosie własnym, herbata ziołowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zupa cytrynowa z ry ż em, ziemniaki z twarogiem   i olejem lnianym, sok owocowy Podwieczo