06-10.09.2021 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną,
chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem, żółtym serem i papryką
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak
z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa z pastą z
brokułu gotowanego, herbatka imbirowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
sałatą lodową, kiełbaską zielonogórską i pomidorem
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Krem z czerwonej soczewicy z kaszką kukurydzianą, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy
(alergeny:
seler,
gluten, mleko, sezam)
Środa:
I śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, kawiorek z
masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata „Melisa”
II śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem , żeberka
duszone w sosie własnym, ziemniaki,
surówka z białej kapusty z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Sok ze świeżo
wyciskanych owoców, wafle ryżowe
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa,
chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa
II
śniadanie
: Arbuz, woda
Obiad:
Zupa ziemniaczana, kolorowy kociołek, ryż, sok
owocowy
Podwieczorek:
Sałatka owocowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
z twarożkiem i rzodkiewką
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką, ryba gotowana w sosie koperkowym, ziemniaki, marchewka glazurowana, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt truskawkowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)