20-24.09.2021 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa,
herbata z cytryną, bułka pszenna i
grahamka z masełkiem, serem kanapkowym
śmietankowym, szczypiorkiem i kiełkami rzodkiewki
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Krupnik, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Drożdżówka z budyniem, herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy
z masełkiem,
sałatą lodową, kiełbaską krakowską i pomidorem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad
: Zupa ziemniaczana, gulasz z warzywami, kasza bul gur,
sok owocowy
Podwieczorek:
Arbuz
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Musli owocowe z mlekiem, herbata
koperkowa, bułka mleczna
z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym
II śniadanie : Banan, woda
Obiad:
Grochówka z parówką, bułka pszenna, sok owocowy
Podwieczorek:
Kisiel do picia , wafle kukurydziane
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
makrelą w sosie pomidorowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Kurczak w rękawie,
ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty
z marchewką, jabłkiem i oliwą z oliwek, sok owocowy
Podwieczorek:
Maślanka owocowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
pasta
z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa koperkowa, pierogi z serem i cukrem
trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)