Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 20-24.09.2021 r.

 

20-24.09.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem kanapkowym śmietankowym,  szczypiorkiem i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:
Krupnik, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy

Podwieczorek:  Drożdżówka z budyniem, herbata ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Wtorek:

I śniadanie: Kakao, herbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy

 z masełkiem, sałatą lodową, kiełbaską krakowską i pomidorem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad : Zupa ziemniaczana, gulasz z warzywami, kasza bul gur, sok owocowy

Podwieczorek:  Arbuz

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:

I śniadanie:  Musli owocowe z mlekiem, herbata koperkowa, bułka mleczna

z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym

II śniadanie : Banan, woda

Obiad:  Grochówka z parówką, bułka pszenna, sok owocowy

Podwieczorek:  Kisiel do picia , wafle kukurydziane

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,  

makrelą w sosie pomidorowym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Kurczak w rękawie, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty 

z marchewką, jabłkiem i oliwą z oliwek, sok owocowy

Podwieczorek:  Maślanka owocowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, ryba)

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

pasta z jajka gotowanego ze szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa koperkowa, pierogi z serem i cukrem trzcinowym, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25-29.04.2022 r.

  25-29.04.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem, sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym ś mietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata koperkowa, kawa zbo ż owa, bułka ś niadaniowa i grahamka   z szynk ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krupnik, pulpety w sosie ś mietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , zupa budyniowa, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Brokułowy krem z kaszk ą , parówka w sosie gre

Jadłospis 09-13.05.2022 r.

  09-13.05.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z past ą z tu ń czyka II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z czerwonej kapusty   z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata mi ę towa, bułka mleczna   z miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Kotlet schabowy,   ziemniaki puree, surówka z kapusty peki ń

Dzień Ziemi.