27.09-01.10.2021 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem,
serem żółtym i ogórkiem zielonym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka
(alergeny:
seler, gluten, jaja, mleko)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z pieczenią rzymską
i papryką czerwoną
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa porowo-ziemniaczana, spaghetti z klopsikami w sosie pomidorowym,
sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa
(alergeny:
seler,
gluten, mleko, sezam)
Środa:
I
śniadanie:
Herbata rumiankowa, kaszka kukurydziana na mleku, bułka mleczna
z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka
z białej kapusty z marchewką
i jogurtem
naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Gruszka w czekoladzie
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem,
chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, pastą rybno serową ze szczypiorkiem
(makrela, twaróg, ogórek kiszony,..)
II
śniadanie
: Brzoskwinia, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, potrawka z ryżem, groszek z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek:
„Stefania”- placek z kaszką manną,
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem, serkiem śmietankowym i rzodkiewką
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Kapuśniak z kiszonej kapusty, gulasz rybny z kaszą jaglaną, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, soja)