Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 27.09-01.10.2021 r.

 

27.09-01.10.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

 serem żółtym i ogórkiem zielonym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami, nal
eśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,

 sok owocowy

Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka

(alergeny: seler, gluten, jaja, mleko)

Wtorek:

I śniadanie:  Kakao, herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z pieczenią rzymską

 i papryką czerwoną

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa porowo-ziemniaczana, spaghetti z klopsikami w sosie pomidorowym,

sok owocowy

 Podwieczorek: Galaretka owocowa

(alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)

Środa:

I śniadanie: Herbata rumiankowa, kaszka kukurydziana na mleku, bułka mleczna

 z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewką

 i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Gruszka w czekoladzie

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, pastą rybno serową ze szczypiorkiem

(makrela, twaróg, ogórek kiszony,..)

II śniadanie : Brzoskwinia, woda

Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z ryżem, groszek z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek: „Stefania”- placek z kaszką manną,

  (alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa,   bułka pszenna i sojowa z masełkiem, serkiem śmietankowym i rzodkiewką

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Kapuśniak z kiszonej kapusty, gulasz rybny z kaszą jaglaną, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, soja)

 

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 04-08.03.2024 r.

  04-08.03.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata malinowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, ż ółtym serem  i ogórkiem kiszonym, kakao II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, makaron w sosie szpinakowo- ś mietanowym z mi ę skiem, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa ż ytnie z past ą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Płatki owsiane z mlekiem, herbatka melisa, rogal mleczny   z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Krem z marchewki, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kakao, herbata koperkowa,   bułka grahamka i   pszenna z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i pomidorem   II ś niadanie : Marchewkowe paluszki Jabłko, woda Obiad:   Gulasz z karkówki w sosie własnym, pyzy, s

Jadłospis 18-22.03.2024

  18-22.03.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   makrel ą w sosie pomidorowym z ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa cytrynowa z ry ż em , jajko sma ż one, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy Podwieczorek:   Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Kakaowe kulki zbo ż owe z mlekiem , bułka mleczna z masełkiem i d ż emem truskawkowym niskosłodzonym, herbata z cytryn ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad :   Barszcz zabielany, pulpety w sosie koperkowym, kasza bul gur, surówka z białej kapusty z marchewk ą , sok owocowy Podwieczorek: Sałatka owocowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Zupa budyniowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałat ą rukola,   pol ę dwic ą drobiow ą   i pomidorem , herbata melisa II ś niadanie : Banan, woda Obiad: Z

Jadłospis 11-15.03.2024 r.

  11-15.03.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, tu ń czykiem i czerwon ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa, racuchy dro ż d ż owe z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z ż ółtym serem   i ogórkiem konserwowym, herbata owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata mi ę towa II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Cebulowy krem z kaszk ą kukurydzian ą , goł ą bki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kryształki galaretki   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata ziołowa , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, sałat ą lodow ą , szynk ą gotowan ą i kiełkami rzodkiewki   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zupa ś ródz