Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 02-05.11.2021 r.

 

02-05.11.2021 r.

Wtorek:

I śniadanie: Zupa budyniowa, herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy

z masełkiem, serem żółtym i ogórkiem zielonym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, nal
eśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,

 sok owocowy

Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowo-pomidorowym, herbata ziołowa

(alergeny: seler, gluten, jaja, mleko)

 

Środa:

I śniadanie:  Kakao, herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową, sałatą lodową i rzodkiewką

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Kapuśniak z kiszonej kapusty, gulasz z warzywami, kasza bul gur,

sok owocowy

 Podwieczorek: Galaretka malinowa

(alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)

 

Czwartek:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,  herbata ziołowa z koprem włoskim,

chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, pastą rybno serową ze szczypiorkiem

 i kiełkami (filet gotowany, twaróg, ogórek kiszony,..)

II śniadanie : Jabłko,  woda

Obiad: Rosół  z makaronem, potrawka z ryżem, groszek z marchewką,

sok owocowy

Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka melisa

  (alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, ryba) 

 

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa,   bułka pszenna i sojowa z masełkiem, serkiem śmietankowym i rzodkiewką

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa pomidorowa z ryżem, klopsik z dorsza, ziemniaki, kapusta zasmażana, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja, soja)

 

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25-29.04.2022 r.

  25-29.04.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem, sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym ś mietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata koperkowa, kawa zbo ż owa, bułka ś niadaniowa i grahamka   z szynk ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krupnik, pulpety w sosie ś mietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , zupa budyniowa, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Brokułowy krem z kaszk ą , parówka w sosie gre

Jadłospis 09-13.05.2022 r.

  09-13.05.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z past ą z tu ń czyka II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z czerwonej kapusty   z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata mi ę towa, bułka mleczna   z miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Kotlet schabowy,   ziemniaki puree, surówka z kapusty peki ń

Dzień Ziemi.