Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 02-05.11.2021 r.

 

02-05.11.2021 r.

Wtorek:

I śniadanie: Zupa budyniowa, herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy

z masełkiem, serem żółtym i ogórkiem zielonym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, nal
eśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,

 sok owocowy

Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowo-pomidorowym, herbata ziołowa

(alergeny: seler, gluten, jaja, mleko)

 

Środa:

I śniadanie:  Kakao, herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową, sałatą lodową i rzodkiewką

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Kapuśniak z kiszonej kapusty, gulasz z warzywami, kasza bul gur,

sok owocowy

 Podwieczorek: Galaretka malinowa

(alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)

 

Czwartek:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,  herbata ziołowa z koprem włoskim,

chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, pastą rybno serową ze szczypiorkiem

 i kiełkami (filet gotowany, twaróg, ogórek kiszony,..)

II śniadanie : Jabłko,  woda

Obiad: Rosół  z makaronem, potrawka z ryżem, groszek z marchewką,

sok owocowy

Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka melisa

  (alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, ryba) 

 

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa,   bułka pszenna i sojowa z masełkiem, serkiem śmietankowym i rzodkiewką

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa pomidorowa z ryżem, klopsik z dorsza, ziemniaki, kapusta zasmażana, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja, soja)

 

OSTATNIO CZYTANE

Wielkanocne świętowanie

 Wielkanoc tuż tuż, natomiast my już dziś świętowaliśmy 🐰🎁 Wszystkie Przedszkolaki spotkały się na holu, aby zjeść wspólnie wielkanocne śniadanko 😊  Dzieci nie mogły się doczekać prezentów, dlatego niedługo później udaliśmy się do małego parku w poszukiwaniu "zajączka" 🐰  Krasnoludki bardzo zadowolone i z prezentami w rękach wróciły do przedszkola 😊 Wesołego Alleluja! 🎁🐰

Jadłospis 25-29.03.2024 r.

               25-29.03.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem i tu ń czykiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata rumiankowa , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola, pieczeni ą rzymsk ą i pomidorem II ś niadanie:   Marchewkowe paluszki , woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, karkówka w sosie własnym, ziemniaki, surówka z selera naciowego, kapusty peki ń skiej z kukurydz ą , ogórkiem zielonym, rzodkiewk ą   i szczypiorkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Płatki kukurydziane z mlekiem (alergeny: mleko, seler, gluten,   jaja) Ś roda: I ś niadanie: „ Ś NIADANIE WIELKANOCNE ” Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaska parzona, sałatka jarzynowa, jajko gotowane

WYCIECZKA DO GRODZISKA WIELKOPOLSKIEGO

 Tygryski dzisiaj miło i ciekawie spędziły czas w Pirat Pizza w Grodzisku Wielkopolskim. Podczas  warsztatów kulinarnych uczyły się robić pizzę z wypranymi przez siebie składnikami, a później  zajadały ją ze smakiem. Dziękujemy Pirat Pizza za gościnę i super atmosferę.