02-05.11.2021
r.
Wtorek:
I
śniadanie:
Zupa budyniowa, herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem, serem żółtym i ogórkiem zielonym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z pieczywa mieszanego z
pasztetem drobiowo-pomidorowym, herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, jaja, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Kakao, herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową, sałatą lodową i rzodkiewką
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Kapuśniak z kiszonej kapusty, gulasz z warzywami, kasza
bul gur,
sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka malinowa
(alergeny:
seler,
gluten, mleko, sezam)
Czwartek:
I
śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata ziołowa z koprem włoskim,
chleb
pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, pastą rybno serową ze szczypiorkiem
i kiełkami
(filet gotowany, twaróg, ogórek kiszony,..)
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, potrawka z ryżem, groszek z marchewką,
sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo
wasa z pastą z
brokułu gotowanego, herbatka melisa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem, serkiem śmietankowym i rzodkiewką
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa pomidorowa z ryżem, klopsik z dorsza, ziemniaki, kapusta zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, jaja, soja)