04-08.10.2021 r.
Poniedziałek
I
śniadanie:
Herbata imbirowa,
chleb
pszenny i słonecznikowy z
masełkiem, tuńczykiem w
sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa szczawiowa z ryżem, jajko w sosie musztardowym,
ziemniaki,
brokuł z wody, sok owocowy
Podwieczorek:
: Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba, gorczyca)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą lodową, kiełbaską zielonogórską
i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Krem z czerwonej soczewicy z grzankami, gołąbki inaczej, ziemniaki, buraki z jabłkiem, sok
owocowy
Podwieczorek:
Sok ze świeżo wyciskanych pomarańczy, ciasteczko zbożowe
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka śniadaniowa z masłem orzechowym, herbata rumiankowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa pomidorowa z makaronem, kotlet
schabowy panierowany, ziemniaki puree,
kapusta zasmażana, sok
owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna z sokiem malinowym
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, orzechy)
Czwartek:
I
śniadanie:
Zupa budyniowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pasztetem
drobiowo-pomidorowym i ogórkiem
konserwowym, herbata z cytryną
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa ogórkowa, kurczak z curry, ryż, sos jogurtowo-czosnkowy, sok owocowy
Podwieczorek:
”Cielak”- Murzynek z serem, herbata
ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem i pomidorem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa rybna, Gzik- ziemniaki z
twarogiem i olejem lnianym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt owocowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)