Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 04-08.10.2021 r.

 

                                        04-08.10.2021 r.

Poniedziałek

I śniadanie: Herbata imbirowa,

chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, tuńczykiem w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa szczawiowa z ry
żem,  jajko w sosie musztardowym, ziemniaki,

brokuł z wody, sok owocowy

Podwieczorek: :  Jogurt naturalny z nasionami chia i  musem truskawkowym

 (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba, gorczyca)

Wtorek:

I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą lodową, kiełbaską zielonogórską i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Krem z czerwonej soczewicy z grzankami, gołąbki inaczej, ziemniaki, buraki z jabłkiem, sok owocowy

Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych pomarańczy, ciasteczko zbożowe

 (alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka śniadaniowa z masłem orzechowym, herbata rumiankowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, kotlet schabowy panierowany, ziemniaki puree,

kapusta zasmażana,  sok owocowy

Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem malinowym

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, orzechy)

Czwartek:

I śniadanie: Zupa budyniowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym i   ogórkiem konserwowym, herbata z cytryną

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa ogórkowa, kurczak z curry, ryż, sos jogurtowo-czosnkowy, sok owocowy

Podwieczorek: ”Cielak”-  Murzynek z serem, herbata ziołowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa,

 bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem i pomidorem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa rybna, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,   

sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt owocowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 27.09-01.10.2021 r.

  27.09-01.10.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   serem ż ółtym i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami, nal e ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbatka (alergeny: seler, gluten, jaja, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z pieczeni ą rzymsk ą   i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa porowo-ziemniaczana, spaghetti z klopsikami w sosie pomidorowym, sok owocowy   Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, kaszka kukurydziana na mleku, bułka mleczna   z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewk ą  

DZIEŃ JABŁKA

 Z okazji Dnia Jabłka Krasnale przygotowały pyszny i zdrowy sok.