Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 04-08.10.2021 r.

 

                                        04-08.10.2021 r.

Poniedziałek

I śniadanie: Herbata imbirowa,

chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, tuńczykiem w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa szczawiowa z ry
żem,  jajko w sosie musztardowym, ziemniaki,

brokuł z wody, sok owocowy

Podwieczorek: :  Jogurt naturalny z nasionami chia i  musem truskawkowym

 (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba, gorczyca)

Wtorek:

I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą lodową, kiełbaską zielonogórską i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Krem z czerwonej soczewicy z grzankami, gołąbki inaczej, ziemniaki, buraki z jabłkiem, sok owocowy

Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych pomarańczy, ciasteczko zbożowe

 (alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka śniadaniowa z masłem orzechowym, herbata rumiankowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, kotlet schabowy panierowany, ziemniaki puree,

kapusta zasmażana,  sok owocowy

Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem malinowym

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, orzechy)

Czwartek:

I śniadanie: Zupa budyniowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym i   ogórkiem konserwowym, herbata z cytryną

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa ogórkowa, kurczak z curry, ryż, sos jogurtowo-czosnkowy, sok owocowy

Podwieczorek: ”Cielak”-  Murzynek z serem, herbata ziołowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa,

 bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem i pomidorem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa rybna, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,   

sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt owocowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 08-12.07.2024 r.

                                 08-12.07.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym z papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, makaron w sosie pomidorowym, napój   owocowy Podwieczorek:   Kefir truskawkowy, ciasteczko owsiane bez cukru (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Polewka-naworka, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Arbuz, woda Obiad :   Zupa jarzynowa z   ziemniakami, gulasz z   karkówki z warzywami, kasza bul gur, napój owocowy Podwieczorek: Amerykany, herbata   ziołowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masłem i miodem wielokwiatowym, herbata melisa II ś niadanie : Banan, woda Obiad: Ż urek z jajkiem i kiełbask ą , bułka pszenna,   napój owocow

Jadłospis 01-05.07.2024 r.

  01-05.07.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata cytrynowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, tu ń czykiem   i papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   napój   owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa, wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata ziołowa, chleb pszenny   i słonecznikowy z masełkiem, kiełbas ą zielonogórsk ą i rzodkiewk ą   II ś niadanie: Jabłko,   woda Obiad : Pulpety w sosie pomidorowym , ziemniaki,   zielona fasolka szparagowa,   napój   owocowy Podwieczorek: Arbuzowe trójk ą ty   (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka   mleczna z masełkiem i d ż emem truskawkowym, herbata ziołowa   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Zupa   gulaszowa, bułeczka pszenna, napój owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem

Jadłospis 15-19.07.2024 r.

  15-19.07.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   twaro ż kiem kanapkowym i szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa koperkowa, kotleciki z kaszki manny, surówka z marchewki i jabłka   z jogurtem naturalnym, napój   owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z makrel ą w sosie pomidorowym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakaowe kulki zbo ż owe z mlekiem, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem malinowym, herbata mi ę towa II ś niadanie: Arbuz, woda Obiad :   Zupa cytrynowa z ry ż em, goł ą bki inaczej, ziemniaki, sałatka grecka, napój owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, ciasteczko owsiane bez cukru z ż urawin ą   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka ś niadaniowa z masłem czekoladowym,   herbata melisa