11-15.10.2021 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, bułka pszenna i
grahamka z masełkiem
i makrelą w sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa koperkowa, racuchy
drożdżowe z cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z pasztetem drobiowo-pomidorowym, herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata melisa, bułka grahamka i pszenna
z masełkiem,
wędliną drobiową i kiełkami rzodkiewki
II
śniadanie:
Marchewkowe chipsy, woda
Obiad
: Zupa z zielonej fasolki, gulasz z warzywami, kasza bul gur, sok owocowy
Podwieczorek:
Kisiel z jabłkiem
(alergeny: seler, gluten, jajka, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki owsiane na mleku, rogal z masełkiem i dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka
miętowa
II
śniadanie
: Winogrono, woda
Obiad:
Zupa dyniowa z makaronem, kotleciki rybne panierowane w sezamie, ziemniaki
puree, surówka z selera i ananasa z
jogurtem naturalnym z żurawiną,
sok owocowy
Podwieczorek:
Tostowe uśmiechy, herbata rumiankowa
(alergeny: ryba,
seler,
gluten, sezam, mleko, jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką
i ogórkiem
kiszonym, herbata owocowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa kalafiorowa, kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z modrej kapusty
z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Sok ze świeżo wyciskanych pomarańczy
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem i pastą
z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa cytrynowa z ryżem, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)