Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 18-22.10.2021 r.

 

18-22.10.2021 r.

 

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata  z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy

z masełkiem, żółtym serem i papryką czerwoną

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ry
żem, jajko smażone, ziemniaki, marchewka

z groszkiem, sok owocowy

Podwieczorek:  Kaszka kukurydziana  z sokiem malinowym

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

Wtorek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka

z masełkiem, sałatą rukola i szyneczką drobiową

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Brokułowo - kalafiorowy krem z grzankami, kotlet mielony, ziemniaki, buraki z jabłkiem, sok owocowy

Podwieczorek: Palemka owocowa, chrupki kukurydziane

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam, jaja)

Środa:

I śniadanie:  Musli tropikalne  z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata koperkowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Żurek z białą kiełbaską, „makaron w śniegu”, sok owocowy

Podwieczorek:  Sok ze świeżo wyciskanych owoców (pomarańcze, winogrono)

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka, herbata owocowa

II śniadanie : Chipsy marchewkowe, woda

Obiad: Rosół makaronem,  nugettsy drobiowe, ziemniaki, sałata lodowa

 z sosem jogurtowo-czosnkowym, sok owocowy

Podwieczorek: Placek drożdżowy ze śliwką,  melisa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

twarożkiem i ogórkiem zielonym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, ryba gotowana, ryż,

 sos śmietanowo-koperkowy, marchewka puree, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba,  jaja, sezam)

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 27.09-01.10.2021 r.

  27.09-01.10.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   serem ż ółtym i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami, nal e ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbatka (alergeny: seler, gluten, jaja, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z pieczeni ą rzymsk ą   i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa porowo-ziemniaczana, spaghetti z klopsikami w sosie pomidorowym, sok owocowy   Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, kaszka kukurydziana na mleku, bułka mleczna   z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewk ą  

DZIEŃ JABŁKA

 Z okazji Dnia Jabłka Krasnale przygotowały pyszny i zdrowy sok.