18-22.10.2021 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną,
chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem, żółtym serem i papryką czerwoną
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki, marchewka
z groszkiem, sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka
kukurydziana z sokiem malinowym
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem, sałatą
rukola i szyneczką
drobiową
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Brokułowo - kalafiorowy krem z
grzankami, kotlet mielony, ziemniaki, buraki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek: Palemka owocowa, chrupki
kukurydziane
(alergeny: seler,
gluten, mleko, sezam, jaja)
Środa:
I śniadanie: Musli tropikalne z mlekiem, kawiorek
z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata koperkowa
II śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad: Żurek z białą kiełbaską, „makaron w śniegu”, sok owocowy
Podwieczorek: Sok ze świeżo
wyciskanych owoców (pomarańcze, winogrono)
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z
masełkiem,
pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka, herbata owocowa
II śniadanie : Chipsy marchewkowe, woda
Obiad: Rosół makaronem, nugettsy drobiowe, ziemniaki, sałata lodowa
z
sosem jogurtowo-czosnkowym, sok owocowy
Podwieczorek: Placek drożdżowy ze śliwką, melisa
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem,
twarożkiem i ogórkiem
zielonym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty,
ryba gotowana, ryż,
sos
śmietanowo-koperkowy, marchewka puree, sok
owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja, sezam)