25-29.10.2021 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
serkiem
kanapkowym i ogórkiem konserwowym
II
śniadanie:
Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Grochówka, pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, mini marchewka
gotowana,
sok owocowy
Podwieczorek:
Drożdżówka z budyniem, herbata miętowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, bułka
pszenna i grahamka z masełkiem, kiełbaską krakowską i pomidorem
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad:
Krupnik, karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka z modrej kapusty, sok owocowy
Podwieczorek:
Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle
kukurydziane
(alergeny: seler, gluten,
mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa
II
śniadanie
: Banan, woda
Obiad:
Aksamitny krem z dyni piżmowej, bigos z ziemniakami, sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna z sokiem wiśniowym
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, chleb pszenny i
wieloziarnisty z masełkiem, pieczenią
rzymską
i ogórkiem zielonym, herbata rumiankowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa neapolitańska,
kurczak w rękawie, ziemniaki,
surówka z kapusty pekińskiej,
sok owocowy
Podwieczorek:
Sałatka jarzynowa, herbatka
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
tuńczykiem w sosie pomidorowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa rybna, GZIK- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)