Przejdź do głównej zawartości

29.11.-03.12.2021 r.

 

29.11.-03.12.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata zwykła z cytryną, chleb pszenny i chleb firmowy z masłem

 i pastą z twarogu, rzodkiewki i żółtej papryki

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, nale
śniki z jabłkiem, sok owocowy

Podwieczorek:  Sałatka owocowa (banan, gruszka, mandarynka)

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

Wtorek:

I śniadanie:  Herbata melisa, płatki kukurydziane z mlekiem, bułka pszenna i sojowa

z masełkiem, szynką drobiową i pomidorem

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa z czerwonej soczewicy z kaszką, parówka w sosie greckim z czarnuszką, ziemniaki, sok owocowy

Podwieczorek: Sok wyciskany z  pomarańczy, wafel kukurydziany

(alergeny:   seler, gluten, mleko, soja )

Środa:

I śniadanie: Kakao, herbata imbirowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, kiełbasą zielonogórską i  sałatą rukola
II
śniadanie: Jabłko, woda

Obiad:  Zupa pomidorowa z makaronem, kurczak w curry z ryżem i warzywami

 z sosem jogurtowo-czosnkowym, sok malinowy

Podwieczorek: Tostowe uśmiechy, herbata ziołowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)

Czwartek:

I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb zwykły i słonecznikowy z masłem, wątrobianką i ogórkiem zielonym  

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Brokułowy krem, ryba gotowana, sos koperkowy, ziemniaki, surówka

 z kiszonej kapusty, sok  malinowy

Podwieczorek:  Budyń czekoladowy

(alergeny:  seler, gluten, mleko, )

Piątek:

I śniadanie: Herbata  z cytryną, bułka pszenna i razowa z ziarnem,  masłem i pastą

 z jajka, twarogu, śledzia, makreli  wędzonej

II śniadanie : Chipsy marchewkowe

Obiad:  Zupa jarzynowa, muszelki makaronowe z twarogiem, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 04-08.09.2023 r.

  04-08.09.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, past ą z tu ń czyka w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Arbuz (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,   sałat ą lodow ą , pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z   zacierk ą , kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam, jaja) Ś roda:   I ś niadanie:   Kakaowe kuleczki zbo ż owe z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem, herbata owocowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z kasz ą j ę czmienn ą i warzywami,   sok owocowy P

Jadłospis 18-22.09.2023 r.

  18-22.09.2023r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem   i tu ń czykiem w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z ż ółtym serem i czerwon ą papryk ą , herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa serowa z makaronem, goł ą bki inaczej, ziemniaki, zielona   fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Budy ń malinowy   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbatka melisa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zupa   pomidorowa z ry ż em, łazanki z

Jadłospis 11-15.09.2023 r.

  11-15.09.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i razowy   z masełkiem i makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa brokułowa z kaszk ą , jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek:   Ma ś lanka owocowa, wafel kukurydziany (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata melisa , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Cebulowy krem, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałatka grecka, sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko, sezam, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbatka mi ę towa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Barszcz zabielany z zacierk ą , ż eberka w sosie własn