Przejdź do głównej zawartości

29.11.-03.12.2021 r.

 

29.11.-03.12.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata zwykła z cytryną, chleb pszenny i chleb firmowy z masłem

 i pastą z twarogu, rzodkiewki i żółtej papryki

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, nale
śniki z jabłkiem, sok owocowy

Podwieczorek:  Sałatka owocowa (banan, gruszka, mandarynka)

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

Wtorek:

I śniadanie:  Herbata melisa, płatki kukurydziane z mlekiem, bułka pszenna i sojowa

z masełkiem, szynką drobiową i pomidorem

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa z czerwonej soczewicy z kaszką, parówka w sosie greckim z czarnuszką, ziemniaki, sok owocowy

Podwieczorek: Sok wyciskany z  pomarańczy, wafel kukurydziany

(alergeny:   seler, gluten, mleko, soja )

Środa:

I śniadanie: Kakao, herbata imbirowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, kiełbasą zielonogórską i  sałatą rukola
II
śniadanie: Jabłko, woda

Obiad:  Zupa pomidorowa z makaronem, kurczak w curry z ryżem i warzywami

 z sosem jogurtowo-czosnkowym, sok malinowy

Podwieczorek: Tostowe uśmiechy, herbata ziołowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)

Czwartek:

I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb zwykły i słonecznikowy z masłem, wątrobianką i ogórkiem zielonym  

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Brokułowy krem, ryba gotowana, sos koperkowy, ziemniaki, surówka

 z kiszonej kapusty, sok  malinowy

Podwieczorek:  Budyń czekoladowy

(alergeny:  seler, gluten, mleko, )

Piątek:

I śniadanie: Herbata  z cytryną, bułka pszenna i razowa z ziarnem,  masłem i pastą

 z jajka, twarogu, śledzia, makreli  wędzonej

II śniadanie : Chipsy marchewkowe

Obiad:  Zupa jarzynowa, muszelki makaronowe z twarogiem, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Wycieczka do Józefówki

Dziś Krasnale i Misie wybrały się na wycieczkę do Zagrody Rodzinnej Siedlisko Józefówka w Sątopach . Wyprawa przedszkolaków była niezwykłym i niezapomnianym dla nich przeżyciem. Mogły one z bliska obserwować  zachowanie zwierząt. Poznały także wiele ciekawostek na temat ich życia i zwyczajów. Głaskanie i przytulanie kóz, lam, alpak czy owieczek sprawiło dzieciom wiele przyjemności. Dużym przeżyciem było także karmienie lemurów. Oprócz spotkania ze zwierzętami przedszkolaki wzięły również udział w warsztatach plastycznych, na których z ogromnym zaangażowaniem tworzyły z drewna i waty przepiękne kozy. Dodatkowo dzieci miały okazję bawić w małpim gaju, co sprzyjało dobrej zabawie. Cała wycieczka miała olbrzymi walor edukacyjny ale także była wspaniałym sposobem na integrację oraz rozwijanie więzi społecznych.  

Dzień Mamy i Taty w grupie Misie

Jadłospis 03-07.06.2024 r.

       03-07.06.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   z makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Lody waniliowe z okazji Dnia Dziecka Obiad: Zupa ziemniaczana, spaghetti w sosie ś mietanowo-kremowym,   napój owocowy Podwieczorek:   Arbuzowe trójk ą ty, woda (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, ż ółtym serem, w ę dlin ą drobiow ą i rzodkiewk ą II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Sztuka mi ę sa w sosie własnym, pyzy, surówka wiosenna (młoda kapusta z jabłkiem, kukurydz ą , koperkiem i jogurtem naturalnym), napój   owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Kakaowe płatki zbo ż owe z   mlekiem, bułka   mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa   II ś niadanie :