29.11.-03.12.2021 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata zwykła z cytryną, chleb pszenny i
chleb firmowy z masłem
i pastą z twarogu, rzodkiewki i żółtej papryki
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, naleśniki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek:
Sałatka owocowa (banan, gruszka,
mandarynka)
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata melisa, płatki kukurydziane z
mlekiem, bułka pszenna i sojowa
z
masełkiem, szynką drobiową i pomidorem
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa z czerwonej soczewicy z kaszką, parówka w sosie greckim z czarnuszką, ziemniaki, sok owocowy
Podwieczorek:
Sok wyciskany z pomarańczy, wafel kukurydziany
(alergeny:
seler,
gluten, mleko, soja )
Środa:
I
śniadanie:
Kakao, herbata imbirowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, kiełbasą zielonogórską i sałatą rukola
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa pomidorowa z makaronem, kurczak w
curry z ryżem i warzywami
z sosem jogurtowo-czosnkowym, sok malinowy
Podwieczorek:
Tostowe uśmiechy,
herbata ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,
sezam)
Czwartek:
I
śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb zwykły i słonecznikowy z
masłem, wątrobianką i ogórkiem zielonym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad: Brokułowy krem, ryba gotowana, sos koperkowy, ziemniaki, surówka
z kiszonej
kapusty, sok malinowy
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, )
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, bułka pszenna i razowa z ziarnem, masłem i pastą
z jajka,
twarogu, śledzia,
makreli wędzonej
II
śniadanie
: Chipsy marchewkowe
Obiad:
Zupa jarzynowa, muszelki makaronowe z
twarogiem, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)