Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 15-19.11.2021 r.

 

15-19.11.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem, tuńczykiem 

w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: „Pazibroda”
, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,

sok owocowy

Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z żółtym serem i ogórkiem konserwowym, herbata ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)

Wtorek:

I śniadanie:  Kakao, herbata melisa, bułka grahamka i  pszenna

 z masełkiem, wędliną drobiową i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda

Obiad : Zupa pieczarkowa z zacierką, pulpety w sosie pomidorowym, fasolka szparagowa, ziemniaki, sok owocowy

Podwieczorek: Koktajl  truskawkowy, wafel kukurydziany

 (alergeny:  seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Płatki owsiane na mleku, rogal z masełkiem i dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka miętowa

 II śniadanie : Winogrono, woda

Obiad:  Zupa skandynawska z ryżem, żeberka w sosie własnym, ziemniaki, surówka

 z modrej kapusty z jabłkiem z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Kaszka kukurydziana na mleku

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką

 i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Krupnik z białą kaszą jęczmienną, frykatelki,  ziemniaki,  buraczki z jabłkiem, sok owocowy

Podwieczorek: Gruszka z czekoladą

 (alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty  z masełkiem i pastą

z jajka gotowanego ze szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Marchewkowy krem, filet z morszczuka z warzywami (cebula, marchew, seler, pietruszka, pomidor, cukinia), ziemniaki, sałata ze śmietaną, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

"MAMO TATO KOCHAMY WAS"

Dnia 19 maja w " Świecie Bajek" zapanowała niesamowicie rodzinna atmosfera. Tego dnia przedszkolaki zaprosiły swoich najbliższych na Piknik z okazji Dnia Mamy i Taty.  Z tej okazji dzieci   zaprezentowały wspaniały  program artystyczny  wypełniony okolicznościowymi wierszami, piosenkami i tańcami. Własnoręcznie wykonane przez dzieci laurki i upominki, wyraziły miłość, wdzięczność i szacunek, jakimi dzieci darzą swoich ukochanych rodziców. Następnie odbył się "Piknik z mamą i tatą" pełen atrakcji i  radości .    Dla wielu z nas były to chwile pełne  wzruszeń i emocji.  Bardzo dziękujemy wszystkim za poświęcenie czasu i przybycie na nasz festyn :)  

Jadłospis 22-26.05.2023 r.

  22-26.05.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałat ą , twaro ż kiem i szczypiorkiem   II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa brokułowa z kaszk ą , jajko sma ż one, ziemniaki puree, mini marchewka ,   sok owocowy Podwieczorek:   Płatki kukurydziane na mleku (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z w ą trobiank ą i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Banan, woda Obiad :Zupa ziemniaczana z pomidorami , gulasz z warzywami z kasz ą bul gur,   sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, czekoladowe płatki zbo ż owe z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Ż urek z jajkiem i biał ą kiełbask ą , bułka pszenna Podwieczorek:   Dro ż d ż ówka z budyniem, herbata melisa (alergeny

Jadłospis 15-19.05.2023 r.

  15-19.05.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Kakao, herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem i makrel ą sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa grochówka, makaron w sosie serowo- ś mietanowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowo-pomidorowym   i rzodkiewk ą , herbata rumiankowa (alergeny: seler, gluten, mleko,   ryba, sezam) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy   z masełkiem, serkiem kanapkowym , ogórkiem zielonym i szczypiorkiem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Marchewkowy krem, zrazik wieprzowy, ziemniaki, buraczki z jabłkiem ,   sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane na mleku, rogal mleczny z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbatka melisa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka