15-19.11.2021 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, bułka pszenna i
grahamka z masełkiem, tuńczykiem
w sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: „Pazibroda”, racuchy
drożdżowe z cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z pieczywa mieszanego z żółtym serem i ogórkiem konserwowym, herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata melisa, bułka grahamka i pszenna
z masełkiem,
wędliną drobiową i kiełkami rzodkiewki
II
śniadanie:
Marchewkowe chipsy, woda
Obiad
: Zupa pieczarkowa z zacierką, pulpety w sosie pomidorowym, fasolka szparagowa, ziemniaki,
sok owocowy
Podwieczorek:
Koktajl truskawkowy, wafel kukurydziany
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki owsiane na mleku, rogal z masełkiem i dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka
miętowa
II
śniadanie
: Winogrono, woda
Obiad:
Zupa skandynawska z ryżem, żeberka w sosie własnym, ziemniaki, surówka
z modrej
kapusty z jabłkiem z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka kukurydziana na mleku
(alergeny: seler,
gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką
i ogórkiem
kiszonym, herbata owocowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Krupnik z białą kaszą jęczmienną, frykatelki, ziemniaki,
buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek:
Gruszka z czekoladą
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem i pastą
z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Marchewkowy krem, filet z morszczuka z warzywami (cebula, marchew, seler,
pietruszka, pomidor, cukinia), ziemniaki, sałata ze śmietaną, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)