Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 15-19.11.2021 r.

 

15-19.11.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem, tuńczykiem 

w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: „Pazibroda”
, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,

sok owocowy

Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z żółtym serem i ogórkiem konserwowym, herbata ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)

Wtorek:

I śniadanie:  Kakao, herbata melisa, bułka grahamka i  pszenna

 z masełkiem, wędliną drobiową i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda

Obiad : Zupa pieczarkowa z zacierką, pulpety w sosie pomidorowym, fasolka szparagowa, ziemniaki, sok owocowy

Podwieczorek: Koktajl  truskawkowy, wafel kukurydziany

 (alergeny:  seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Płatki owsiane na mleku, rogal z masełkiem i dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka miętowa

 II śniadanie : Winogrono, woda

Obiad:  Zupa skandynawska z ryżem, żeberka w sosie własnym, ziemniaki, surówka

 z modrej kapusty z jabłkiem z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Kaszka kukurydziana na mleku

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką

 i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Krupnik z białą kaszą jęczmienną, frykatelki,  ziemniaki,  buraczki z jabłkiem, sok owocowy

Podwieczorek: Gruszka z czekoladą

 (alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty  z masełkiem i pastą

z jajka gotowanego ze szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Marchewkowy krem, filet z morszczuka z warzywami (cebula, marchew, seler, pietruszka, pomidor, cukinia), ziemniaki, sałata ze śmietaną, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Dzień Babci i Dziadka - Misie

Kochani Rodzice!  😉 Dzień Babci i Dziadka tuż tuż.  🌷  przypominam że w naszej grupie Uroczystość Dnia Babci i Dziadka jest w środę 31.01.2018 o 13:30.  🌸 Jeszcze raz dziękuję tym Paniom które zgłosiły się do przygotowania ciast  😉 Jednocześnie przypominam, że każde dziecko zaprasza na tą uroczystość dwie osoby ( w sytuacji gdy dziadkowie nie mogą, wówczas mogą przyjść rodzice. W razie jakichkolwiek innych sytuacji losowych proszę o info ).  😉 Miłego weekendu!  😉 😁

DZIEŃ BABCI I DZIADKA W SMERFACH

27 stycznia przedszkolaki "zabrały" swoich gości w różne zakątki świata, ale i tak najbliższy ich serduszkom jest dom Babci i Dziadka.

Jadłospis 16-20.01.2023 r.

  16-20.01.2023 r.  Poniedziałek: I ś niadanie: Zupa budyniowa, herbata imbirowa, chleb pszenny i razowy   z masełkiem i   tu ń czykiem w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Krupnik z ziemniakami , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z ż ółtym serem i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie: Musli z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa pomidorowa z ry ż em, kotlet mielony, ziemniaki, surówka z białej kapusty z marchewk ą i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kryształki galaretki   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa z miodem, h erbata z cytryn ą ,   bułka pszenna   i sojowa   z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i kiełkami   II ś niadanie : Jabłko, woda O