Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 22-26.11.2021 r.

22-26.11.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie:  Naworka- polewka,  herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka

 z żółtym serem i czerwoną papryką

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty, makaron w sosie bolońskim, sok owocowy

Podwieczorek:  Andruty z dżemem niskosłodzonym malinowym, herbata ziołowa

Alergeny: (seler, gluten,  mleko)

Wtorek:

I śniadanie:  Herbata miętowa, kaszka kukurydziana na mleku,  kanapki z pieczywa mieszanego z kiełbaską zielonogórską i sałatą rukola

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad : Zupa  „Zakochanej Smoczycy”, gulasz z karkówki, kasza bul gur, sałatka grecka, sok owocowy

Podwieczorek: Kryształki galaretki, banan

Alergeny: (seler, gluten,  mleko)

Środa:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata melisa, chleb pszenny i słonecznikowy

 z masełkiem,  jajecznica ze szczypiorkiem
II śniadanie: Chipsy marchewkowe, woda

Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszką, kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki, surówka

 z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym,  sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt  naturalny  z nasionami chia i truskawkami

Alergeny: (seler, gluten,  mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka

 z pasztetem i ogórkiem kiszonym

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad: Rosół z makaronem, kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z białej kapusty

 z marchewką, w zalewie czosnkowej, sok malinowy

Podwieczorek: Biszkoptowy „MIŚ”, herbatka ziołowa

Alergeny: (seler, gluten,  mleko, śl. ilości jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata koperkowa, chleb zwykły i wieloziarnisty z makrelą  w sosie pomidorowym i pomidorem malinowym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa owocowa z makaronem, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

Alergeny: (seler, gluten,  mleko, ryba)

 

 



OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25-29.04.2022 r.

  25-29.04.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem, sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym ś mietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata koperkowa, kawa zbo ż owa, bułka ś niadaniowa i grahamka   z szynk ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krupnik, pulpety w sosie ś mietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , zupa budyniowa, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Brokułowy krem z kaszk ą , parówka w sosie gre

Jadłospis 09-13.05.2022 r.

  09-13.05.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z past ą z tu ń czyka II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z czerwonej kapusty   z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata mi ę towa, bułka mleczna   z miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Kotlet schabowy,   ziemniaki puree, surówka z kapusty peki ń

Dzień Ziemi.