Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 22-26.11.2021 r.

22-26.11.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie:  Naworka- polewka,  herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka

 z żółtym serem i czerwoną papryką

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty, makaron w sosie bolońskim, sok owocowy

Podwieczorek:  Andruty z dżemem niskosłodzonym malinowym, herbata ziołowa

Alergeny: (seler, gluten,  mleko)

Wtorek:

I śniadanie:  Herbata miętowa, kaszka kukurydziana na mleku,  kanapki z pieczywa mieszanego z kiełbaską zielonogórską i sałatą rukola

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad : Zupa  „Zakochanej Smoczycy”, gulasz z karkówki, kasza bul gur, sałatka grecka, sok owocowy

Podwieczorek: Kryształki galaretki, banan

Alergeny: (seler, gluten,  mleko)

Środa:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata melisa, chleb pszenny i słonecznikowy

 z masełkiem,  jajecznica ze szczypiorkiem
II śniadanie: Chipsy marchewkowe, woda

Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszką, kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki, surówka

 z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym,  sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt  naturalny  z nasionami chia i truskawkami

Alergeny: (seler, gluten,  mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka

 z pasztetem i ogórkiem kiszonym

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad: Rosół z makaronem, kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z białej kapusty

 z marchewką, w zalewie czosnkowej, sok malinowy

Podwieczorek: Biszkoptowy „MIŚ”, herbatka ziołowa

Alergeny: (seler, gluten,  mleko, śl. ilości jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata koperkowa, chleb zwykły i wieloziarnisty z makrelą  w sosie pomidorowym i pomidorem malinowym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa owocowa z makaronem, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

Alergeny: (seler, gluten,  mleko, ryba)

 

 



OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Dzień Babci i Dziadka - Misie

Kochani Rodzice!  😉 Dzień Babci i Dziadka tuż tuż.  🌷  przypominam że w naszej grupie Uroczystość Dnia Babci i Dziadka jest w środę 31.01.2018 o 13:30.  🌸 Jeszcze raz dziękuję tym Paniom które zgłosiły się do przygotowania ciast  😉 Jednocześnie przypominam, że każde dziecko zaprasza na tą uroczystość dwie osoby ( w sytuacji gdy dziadkowie nie mogą, wówczas mogą przyjść rodzice. W razie jakichkolwiek innych sytuacji losowych proszę o info ).  😉 Miłego weekendu!  😉 😁

DZIEŃ BABCI I DZIADKA W SMERFACH

27 stycznia przedszkolaki "zabrały" swoich gości w różne zakątki świata, ale i tak najbliższy ich serduszkom jest dom Babci i Dziadka.

Jadłospis 16-20.01.2023 r.

  16-20.01.2023 r.  Poniedziałek: I ś niadanie: Zupa budyniowa, herbata imbirowa, chleb pszenny i razowy   z masełkiem i   tu ń czykiem w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Krupnik z ziemniakami , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z ż ółtym serem i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie: Musli z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa pomidorowa z ry ż em, kotlet mielony, ziemniaki, surówka z białej kapusty z marchewk ą i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kryształki galaretki   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa z miodem, h erbata z cytryn ą ,   bułka pszenna   i sojowa   z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i kiełkami   II ś niadanie : Jabłko, woda O