Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 22-26.11.2021 r.

22-26.11.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie:  Naworka- polewka,  herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka

 z żółtym serem i czerwoną papryką

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty, makaron w sosie bolońskim, sok owocowy

Podwieczorek:  Andruty z dżemem niskosłodzonym malinowym, herbata ziołowa

Alergeny: (seler, gluten,  mleko)

Wtorek:

I śniadanie:  Herbata miętowa, kaszka kukurydziana na mleku,  kanapki z pieczywa mieszanego z kiełbaską zielonogórską i sałatą rukola

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad : Zupa  „Zakochanej Smoczycy”, gulasz z karkówki, kasza bul gur, sałatka grecka, sok owocowy

Podwieczorek: Kryształki galaretki, banan

Alergeny: (seler, gluten,  mleko)

Środa:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata melisa, chleb pszenny i słonecznikowy

 z masełkiem,  jajecznica ze szczypiorkiem
II śniadanie: Chipsy marchewkowe, woda

Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszką, kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki, surówka

 z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym,  sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt  naturalny  z nasionami chia i truskawkami

Alergeny: (seler, gluten,  mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka

 z pasztetem i ogórkiem kiszonym

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad: Rosół z makaronem, kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z białej kapusty

 z marchewką, w zalewie czosnkowej, sok malinowy

Podwieczorek: Biszkoptowy „MIŚ”, herbatka ziołowa

Alergeny: (seler, gluten,  mleko, śl. ilości jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata koperkowa, chleb zwykły i wieloziarnisty z makrelą  w sosie pomidorowym i pomidorem malinowym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa owocowa z makaronem, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

Alergeny: (seler, gluten,  mleko, ryba)

 

 



OSTATNIO CZYTANE

"MAMO TATO KOCHAMY WAS"

Dnia 19 maja w " Świecie Bajek" zapanowała niesamowicie rodzinna atmosfera. Tego dnia przedszkolaki zaprosiły swoich najbliższych na Piknik z okazji Dnia Mamy i Taty.  Z tej okazji dzieci   zaprezentowały wspaniały  program artystyczny  wypełniony okolicznościowymi wierszami, piosenkami i tańcami. Własnoręcznie wykonane przez dzieci laurki i upominki, wyraziły miłość, wdzięczność i szacunek, jakimi dzieci darzą swoich ukochanych rodziców. Następnie odbył się "Piknik z mamą i tatą" pełen atrakcji i  radości .    Dla wielu z nas były to chwile pełne  wzruszeń i emocji.  Bardzo dziękujemy wszystkim za poświęcenie czasu i przybycie na nasz festyn :)  

Jadłospis 22-26.05.2023 r.

  22-26.05.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałat ą , twaro ż kiem i szczypiorkiem   II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa brokułowa z kaszk ą , jajko sma ż one, ziemniaki puree, mini marchewka ,   sok owocowy Podwieczorek:   Płatki kukurydziane na mleku (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z w ą trobiank ą i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Banan, woda Obiad :Zupa ziemniaczana z pomidorami , gulasz z warzywami z kasz ą bul gur,   sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, czekoladowe płatki zbo ż owe z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Ż urek z jajkiem i biał ą kiełbask ą , bułka pszenna Podwieczorek:   Dro ż d ż ówka z budyniem, herbata melisa (alergeny

Jadłospis 15-19.05.2023 r.

  15-19.05.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Kakao, herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem i makrel ą sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa grochówka, makaron w sosie serowo- ś mietanowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowo-pomidorowym   i rzodkiewk ą , herbata rumiankowa (alergeny: seler, gluten, mleko,   ryba, sezam) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy   z masełkiem, serkiem kanapkowym , ogórkiem zielonym i szczypiorkiem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Marchewkowy krem, zrazik wieprzowy, ziemniaki, buraczki z jabłkiem ,   sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane na mleku, rogal mleczny z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbatka melisa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka