Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 22-26.11.2021 r.

22-26.11.2021 r.

Poniedziałek:

I śniadanie:  Naworka- polewka,  herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka

 z żółtym serem i czerwoną papryką

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty, makaron w sosie bolońskim, sok owocowy

Podwieczorek:  Andruty z dżemem niskosłodzonym malinowym, herbata ziołowa

Alergeny: (seler, gluten,  mleko)

Wtorek:

I śniadanie:  Herbata miętowa, kaszka kukurydziana na mleku,  kanapki z pieczywa mieszanego z kiełbaską zielonogórską i sałatą rukola

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad : Zupa  „Zakochanej Smoczycy”, gulasz z karkówki, kasza bul gur, sałatka grecka, sok owocowy

Podwieczorek: Kryształki galaretki, banan

Alergeny: (seler, gluten,  mleko)

Środa:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata melisa, chleb pszenny i słonecznikowy

 z masełkiem,  jajecznica ze szczypiorkiem
II śniadanie: Chipsy marchewkowe, woda

Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszką, kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki, surówka

 z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym,  sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt  naturalny  z nasionami chia i truskawkami

Alergeny: (seler, gluten,  mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka

 z pasztetem i ogórkiem kiszonym

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad: Rosół z makaronem, kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z białej kapusty

 z marchewką, w zalewie czosnkowej, sok malinowy

Podwieczorek: Biszkoptowy „MIŚ”, herbatka ziołowa

Alergeny: (seler, gluten,  mleko, śl. ilości jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata koperkowa, chleb zwykły i wieloziarnisty z makrelą  w sosie pomidorowym i pomidorem malinowym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa owocowa z makaronem, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

Alergeny: (seler, gluten,  mleko, ryba)

 

 



OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA DO GRODZISKA WIELKOPOLSKIEGO

 Tygryski dzisiaj miło i ciekawie spędziły czas w Pirat Pizza w Grodzisku Wielkopolskim. Podczas  warsztatów kulinarnych uczyły się robić pizzę z wypranymi przez siebie składnikami, a później  zajadały ją ze smakiem. Dziękujemy Pirat Pizza za gościnę i super atmosferę. 

Wielkanocne świętowanie

 Wielkanoc tuż tuż, natomiast my już dziś świętowaliśmy 🐰🎁 Wszystkie Przedszkolaki spotkały się na holu, aby zjeść wspólnie wielkanocne śniadanko 😊  Dzieci nie mogły się doczekać prezentów, dlatego niedługo później udaliśmy się do małego parku w poszukiwaniu "zajączka" 🐰  Krasnoludki bardzo zadowolone i z prezentami w rękach wróciły do przedszkola 😊 Wesołego Alleluja! 🎁🐰

Jadłospis 15-19.04.2024 r.

  15-19.04.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Polewka – naworka,   herbata cytrynowa, chleb pszenny i wieloziarnisty   z masełkiem, twaro ż kiem ze szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, makaron w sosie pomidorowym , napój owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z paprykarzem z kaszy jaglanej   i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata owocowa , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, sałat ą lodow ą , pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Kapu ś niak z kiszonej kapusty, sztuka mi ę sa w sosie własnym, kasza j ę czmienna, sałatka grecka,   napój owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy   (alergeny:     seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem,   bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Rosó