22-26.11.2021 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie: Naworka- polewka, herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka
z żółtym serem i czerwoną papryką
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej
kapusty, makaron w sosie bolońskim, sok owocowy
Podwieczorek:
Andruty z dżemem niskosłodzonym malinowym,
herbata ziołowa
Alergeny:
(seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa, kaszka kukurydziana na mleku, kanapki z pieczywa mieszanego z kiełbaską zielonogórską i sałatą rukola
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad
: Zupa „Zakochanej Smoczycy”, gulasz z
karkówki, kasza bul gur, sałatka grecka, sok owocowy
Podwieczorek:
Kryształki galaretki, banan
Alergeny:
(seler, gluten, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata melisa, chleb pszenny
i słonecznikowy
z masełkiem,
jajecznica ze szczypiorkiem
II śniadanie: Chipsy marchewkowe, woda
Obiad:
Zupa kalafiorowa z kaszką, kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki, surówka
z marchewki
i jabłka z jogurtem naturalnym, sok
owocowy
Podwieczorek:
Jogurt naturalny z nasionami chia i truskawkami
Alergeny:
(seler, gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka
z pasztetem
i ogórkiem kiszonym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z białej kapusty
z marchewką, w zalewie czosnkowej, sok malinowy
Podwieczorek:
Biszkoptowy „MIŚ”, herbatka ziołowa
Alergeny:
(seler, gluten, mleko, śl. ilości jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata koperkowa, chleb zwykły i wieloziarnisty z makrelą w sosie pomidorowym i pomidorem malinowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa owocowa z makaronem, Gzik-
ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
Alergeny:
(seler, gluten, mleko, ryba)