15-19.04.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Polewka – naworka, herbata cytrynowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, twaro ż kiem ze szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, makaron w sosie pomidorowym , napój owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z paprykarzem z kaszy jaglanej i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata owocowa , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą lodow ą , pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Kapu ś niak z kiszonej kapusty, sztuka mi ę sa w sosie własnym, kasza j ę czmienna, sałatka grecka, napój owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (alergeny: seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Rosó