Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 03-07.01.2022 r.

 

JADŁOSPIS  03-07.01.2022 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata koperkowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,

 pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym

II śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,

 sok owocowy

Podwieczorek:  Kefir brzoskwiniowo- bananowy

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )

Wtorek:

I śniadanie: Kakao, herbatka melisa, bułka pszenna i żytnia z masłem, pieczenią alpejską

 i pomidorem malinowym

 II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa koperkowa, kolorowy kociołek, ryż, sok owocowy

Podwieczorek:  Kaszka manna z sokiem żurawinowym

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)

Środa:

I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem kiszonym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Marchewkowy krem, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z białej kapusty

z marchewką i jogurtem naturalnym,  sok owocowy

Podwieczorek: Kisiel wiśniowy, wafel kukurydziany

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)

 

 

Piątek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem

z pastą z jajka gotowanego

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Kotleciki rybne, ziemniaki, surówka z marchewki z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam, ryba)

 

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 04-08.09.2023 r.

  04-08.09.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, past ą z tu ń czyka w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Arbuz (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,   sałat ą lodow ą , pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z   zacierk ą , kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam, jaja) Ś roda:   I ś niadanie:   Kakaowe kuleczki zbo ż owe z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem, herbata owocowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z kasz ą j ę czmienn ą i warzywami,   sok owocowy P

Jadłospis 18-22.09.2023 r.

  18-22.09.2023r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem   i tu ń czykiem w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z ż ółtym serem i czerwon ą papryk ą , herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa serowa z makaronem, goł ą bki inaczej, ziemniaki, zielona   fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Budy ń malinowy   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbatka melisa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zupa   pomidorowa z ry ż em, łazanki z

Dzień Przedszkolaka

 Dzisiaj obchodziliśmy Dzień Przedszkolaka. Dzień przepełniony był zabawami, a także niespodziankami. Nie zabrakło wspólnych tańców, śpiewów. Dzieciom zostały złożone życzenia, a w sali czekały na nich słodkości. Naszych Przedszkolaków odwiedzili także goście z Centrum Kultury - z panią Burmistrz na czele.