Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 03-07.01.2022 r.

 

JADŁOSPIS  03-07.01.2022 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata koperkowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,

 pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym

II śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,

 sok owocowy

Podwieczorek:  Kefir brzoskwiniowo- bananowy

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )

Wtorek:

I śniadanie: Kakao, herbatka melisa, bułka pszenna i żytnia z masłem, pieczenią alpejską

 i pomidorem malinowym

 II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa koperkowa, kolorowy kociołek, ryż, sok owocowy

Podwieczorek:  Kaszka manna z sokiem żurawinowym

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)

Środa:

I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem kiszonym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Marchewkowy krem, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z białej kapusty

z marchewką i jogurtem naturalnym,  sok owocowy

Podwieczorek: Kisiel wiśniowy, wafel kukurydziany

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)

 

 

Piątek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem

z pastą z jajka gotowanego

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Kotleciki rybne, ziemniaki, surówka z marchewki z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam, ryba)

 

OSTATNIO CZYTANE

Wielkanocne świętowanie

 Wielkanoc tuż tuż, natomiast my już dziś świętowaliśmy 🐰🎁 Wszystkie Przedszkolaki spotkały się na holu, aby zjeść wspólnie wielkanocne śniadanko 😊  Dzieci nie mogły się doczekać prezentów, dlatego niedługo później udaliśmy się do małego parku w poszukiwaniu "zajączka" 🐰  Krasnoludki bardzo zadowolone i z prezentami w rękach wróciły do przedszkola 😊 Wesołego Alleluja! 🎁🐰

Jadłospis 25-29.03.2024 r.

               25-29.03.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem i tu ń czykiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata rumiankowa , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola, pieczeni ą rzymsk ą i pomidorem II ś niadanie:   Marchewkowe paluszki , woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, karkówka w sosie własnym, ziemniaki, surówka z selera naciowego, kapusty peki ń skiej z kukurydz ą , ogórkiem zielonym, rzodkiewk ą   i szczypiorkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Płatki kukurydziane z mlekiem (alergeny: mleko, seler, gluten,   jaja) Ś roda: I ś niadanie: „ Ś NIADANIE WIELKANOCNE ” Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaska parzona, sałatka jarzynowa, jajko gotowane

WYCIECZKA DO GRODZISKA WIELKOPOLSKIEGO

 Tygryski dzisiaj miło i ciekawie spędziły czas w Pirat Pizza w Grodzisku Wielkopolskim. Podczas  warsztatów kulinarnych uczyły się robić pizzę z wypranymi przez siebie składnikami, a później  zajadały ją ze smakiem. Dziękujemy Pirat Pizza za gościnę i super atmosferę.