Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 03-07.01.2022 r.

 

JADŁOSPIS  03-07.01.2022 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata koperkowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,

 pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym

II śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,

 sok owocowy

Podwieczorek:  Kefir brzoskwiniowo- bananowy

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )

Wtorek:

I śniadanie: Kakao, herbatka melisa, bułka pszenna i żytnia z masłem, pieczenią alpejską

 i pomidorem malinowym

 II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa koperkowa, kolorowy kociołek, ryż, sok owocowy

Podwieczorek:  Kaszka manna z sokiem żurawinowym

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)

Środa:

I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem kiszonym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Marchewkowy krem, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z białej kapusty

z marchewką i jogurtem naturalnym,  sok owocowy

Podwieczorek: Kisiel wiśniowy, wafel kukurydziany

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)

 

 

Piątek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem

z pastą z jajka gotowanego

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Kotleciki rybne, ziemniaki, surówka z marchewki z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam, ryba)

 

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 10-14.01.2022 r.

  10-14.01.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   past ą   z makreli II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami,   makaron w sosie bolo ń skim, sok owocowy Podwieczorek:   Dro ż d ż ówka z budyniem, herbata koperkowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Musli owocowe z mlekiem, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Banan, woda Obiad :   Krem z soczewicy czerwonej, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Sok z pomara ń czy, chrupki kukurydziane   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Naworka - polewka,   bułka mleczna z masełkiem, d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbata melisa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa cytrynowa z ry ż em, ż eberka, kasza bul gur, surówka z modrej kapusty   z jogurtem naturalnym, s

DLA BABCI I DZIADKA

Babcia i Dziadek są tacy wspaniali. I zawsze chętnie bawią się z nami. Lubimy z Wami spędzać czas. Babciu i Dziadku Kochamy Was!