13-17.12.2021
r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną , kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem
żółtym serem i czerwoną papryką
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Grochówka, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z
makrelą,
herbatka imbirowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata owocowa, chleb
pszenny i razowy z masełkiem i pastą z kiełbasy zielonogórskiej z ogórkiem konserwowym
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa kalafiorowa z kaszą gryczaną, gołąbki
inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek:
Sok ze świeżo wyciskanych owoców, chrupki kukurydziane
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Polewka-naworka, rogal mleczny z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa
szczawiowa z ryżem, karkówka z
warzywami, pyzy, kapusta kiszona
zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń waniliowy
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z
masełkiem, sałatą lodową polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym, herbatka ziołowa
II
śniadanie
: Mandarynka, woda
Obiad: „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, kargule, ziemniaki, surówka z selera
i ananasa
z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Kefir truskawkowo-śmietankowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb
pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa rybna z jajkiem, pierogi z serem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt truskawkowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)