Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 13-17.12.2021 r.

 

                             13-17.12.2021 r.

 

 

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata z cytryną , kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem

żółtym serem i czerwoną papryką

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Grochówka,
 makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy

 Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z makrelą, herbatka imbirowa

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Kakao, herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem i pastą z kiełbasy zielonogórskiej z ogórkiem konserwowym

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa kalafiorowa z kaszą gryczaną, gołąbki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy

Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, chrupki kukurydziane

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Polewka-naworka, rogal mleczny z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:   Zupa szczawiowa z ryżem, karkówka z warzywami, pyzy, kapusta kiszona zasmażana, sok owocowy

Podwieczorek: Budyń waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą lodową polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym,  herbatka ziołowa

II śniadanie : Mandarynka, woda

Obiad: „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, kargule, ziemniaki, surówka z selera

 i ananasa z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Kefir truskawkowo-śmietankowy

(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )

Piątek:

       I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa rybna z jajkiem, pierogi z serem i cukrem trzcinowym, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Wycieczka do Józefówki

Dziś Krasnale i Misie wybrały się na wycieczkę do Zagrody Rodzinnej Siedlisko Józefówka w Sątopach . Wyprawa przedszkolaków była niezwykłym i niezapomnianym dla nich przeżyciem. Mogły one z bliska obserwować  zachowanie zwierząt. Poznały także wiele ciekawostek na temat ich życia i zwyczajów. Głaskanie i przytulanie kóz, lam, alpak czy owieczek sprawiło dzieciom wiele przyjemności. Dużym przeżyciem było także karmienie lemurów. Oprócz spotkania ze zwierzętami przedszkolaki wzięły również udział w warsztatach plastycznych, na których z ogromnym zaangażowaniem tworzyły z drewna i waty przepiękne kozy. Dodatkowo dzieci miały okazję bawić w małpim gaju, co sprzyjało dobrej zabawie. Cała wycieczka miała olbrzymi walor edukacyjny ale także była wspaniałym sposobem na integrację oraz rozwijanie więzi społecznych.  

Dzień Mamy i Taty w grupie Misie

Jadłospis 03-07.06.2024 r.

       03-07.06.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   z makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Lody waniliowe z okazji Dnia Dziecka Obiad: Zupa ziemniaczana, spaghetti w sosie ś mietanowo-kremowym,   napój owocowy Podwieczorek:   Arbuzowe trójk ą ty, woda (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, ż ółtym serem, w ę dlin ą drobiow ą i rzodkiewk ą II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Sztuka mi ę sa w sosie własnym, pyzy, surówka wiosenna (młoda kapusta z jabłkiem, kukurydz ą , koperkiem i jogurtem naturalnym), napój   owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Kakaowe płatki zbo ż owe z   mlekiem, bułka   mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa   II ś niadanie :