Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 13-17.12.2021 r.

 

                             13-17.12.2021 r.

 

 

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata z cytryną , kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem

żółtym serem i czerwoną papryką

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Grochówka,
 makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy

 Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z makrelą, herbatka imbirowa

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Kakao, herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem i pastą z kiełbasy zielonogórskiej z ogórkiem konserwowym

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa kalafiorowa z kaszą gryczaną, gołąbki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy

Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, chrupki kukurydziane

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Polewka-naworka, rogal mleczny z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:   Zupa szczawiowa z ryżem, karkówka z warzywami, pyzy, kapusta kiszona zasmażana, sok owocowy

Podwieczorek: Budyń waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą lodową polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym,  herbatka ziołowa

II śniadanie : Mandarynka, woda

Obiad: „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, kargule, ziemniaki, surówka z selera

 i ananasa z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Kefir truskawkowo-śmietankowy

(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )

Piątek:

       I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa rybna z jajkiem, pierogi z serem i cukrem trzcinowym, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Przedszkola czas już minął...

 Uroczyste Zakończenie Przedszkola grupy Tygrysków i jednej Smerfetki miało miejsce we wtorek 21 czerwca. Przedszkolaki w obecności rodziców przyszły do przedszkola aby pożegnać się z Paniami i życiem w przedszkolu. Zatańczyli Poloneza, pokazali że potrafią śpiewać, recytowali wierszyki jak na prawdziwych artystów przystało. Otrzymali dyplomy i drobne upominki. A na sam koniec troszkę sobie powspominaliśmy jak to było w przedszkolu. Impreza była udana. A naszym Absolwentom życzymy samych sukcesów w zerówce i powodzenia w życiu :) 

Jadłospis 20-24.06.2022 r.

  20-24.06.2022 r.   Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata  z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, past ą z twarogu w ę dzonego solankowego i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z młodej kapusty, makaron w sosie pomidorowym,   sok owocowy Podwieczorek:  Amerykany , herbatka melisa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola i pol ę dwic ą drobiow ą i rzodkiewk ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z ry ż em, karkówka w sosie własnym z warzywami i kasz ą bul gur, sałatka grecka, sok owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa, ciasteczko owsiane bez cukru z morel ą  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie:  Musli tropikalne    z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbata koperkowa  II  ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zu

Jadłospis 13-17.06.2022

  JADŁOSPIS 13-17.06.2022 r.     Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   serkiem kanapkowym ś mietankowym i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Jajko gotowane w sosie chrzanowo-koperkowym, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa, herbatka (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, bułka ś niadaniowa z masełkiem i pol ę dwic ą drobiow ą , herbata imbirowa II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Grochówka z parówk ą , bułeczka pszenna, sok owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem , sałat ą lodow ą , pieczeni ą wieprzow ą i rzodkiewk ą   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Rosół z makaronem, potrawka z ry ż em, groszek z marchewk ą , sok owocowy   Podwieczorek: Sok z arbuza, chrupek kukurydziany (a