Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 13-17.12.2021 r.

 

                             13-17.12.2021 r.

 

 

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata z cytryną , kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem

żółtym serem i czerwoną papryką

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Grochówka,
 makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy

 Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z makrelą, herbatka imbirowa

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Kakao, herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem i pastą z kiełbasy zielonogórskiej z ogórkiem konserwowym

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa kalafiorowa z kaszą gryczaną, gołąbki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy

Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, chrupki kukurydziane

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Polewka-naworka, rogal mleczny z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:   Zupa szczawiowa z ryżem, karkówka z warzywami, pyzy, kapusta kiszona zasmażana, sok owocowy

Podwieczorek: Budyń waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą lodową polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym,  herbatka ziołowa

II śniadanie : Mandarynka, woda

Obiad: „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, kargule, ziemniaki, surówka z selera

 i ananasa z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Kefir truskawkowo-śmietankowy

(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )

Piątek:

       I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa rybna z jajkiem, pierogi z serem i cukrem trzcinowym, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 21-25.11.2022 r.

  21-25.11.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z miodem i cytryn ą , chleb pszenny i razowy, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, „Zielone spaghetti” – makaron w sosie ś mietanowo-szpinakowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kisiel do picia , wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, h erbata rumiankowa, bułka pszenna i sojowa   z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i kiełkami brokułu II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad : Krem z dyni, goł ą bki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy , chrupki kukurydziane   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Zupa gulaszowa, bułka pszenna, sok owocowy Podwieczorek

Pasowanie na przedszkolaka