Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 10-14.01.2022 r.

 

10-14.01.2022 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

 pastą  z makreli

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami,
  makaron w sosie bolońskim, sok owocowy

Podwieczorek:  Drożdżówka z budyniem, herbata koperkowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja)

Wtorek:

I śniadanie:  Musli owocowe z mlekiem, chleb pszenny i razowy z masełkiem, polędwicą drobiową i ogórkiem konserwowym

II śniadanie: Banan, woda

Obiad :  Krem z soczewicy czerwonej, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem,

sok owocowy

Podwieczorek: Sok z pomarańczy, chrupki kukurydziane

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:

I śniadanie: Naworka - polewka,  bułka mleczna z masełkiem, dżemem niskosłodzonym malinowym, herbata melisa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa cytrynowa z ryżem, żeberka, kasza bul gur, surówka z modrej kapusty

 z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z żółtym serem i czerwoną papryką, herbata melisa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

z  wątrobianką i ogórkiem kiszonym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Rosół z makaronem, potrawka (ryż , biały sos, groszek z marchewką,

mięso gotowane), sok owocowy

Podwieczorek:  Kryształki galaretki

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, jajecznica

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad: Zupa rybna z makaronem, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,

 sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 03-07.01.2022 r.

  JADŁOSPIS   03-07.01.2022 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata koperkowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,   pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym II śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kefir brzoskwiniowo- bananowy (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, sezam ) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbatka melisa, bułka pszenna i żytnia z masłem, pieczenią alpejską   i pomidorem malinowym   II śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa koperkowa, kolorowy kociołek, ryż, sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka manna z sokiem żurawinowym (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Środa: I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem kiszonym II śniadanie : Jabłko, woda Obiad: Marchewkowy krem, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewką i jogur

DLA BABCI I DZIADKA

Babcia i Dziadek są tacy wspaniali. I zawsze chętnie bawią się z nami. Lubimy z Wami spędzać czas. Babciu i Dziadku Kochamy Was!