Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 17-21.01.2022 r.

 

JADŁOSPIS    17-21.01.2022 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata z cytryną,  chleb pszenny i słonecznikowy z masłem,

tuńczykiem i pomidorem

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, racuchy drożdżowe ,  sok owocowy

Podwieczorek: Płatki ryżowe na mleku z gruszką

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata malinowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, pieczenią alpejską i żółtą papryką

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Cebulowy krem, gulasz z warzywami, pyzy, sok owocowy

Podwieczorek: Sałatka owocowa

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Naworka- polewka, bułka mleczna z dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbatka ziołowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Żurek z białą kiełbasą i jajkiem, bułeczka, sok owocowy

Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z sałatą, żółtym serem i szyneczką drobiową, herbata ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z kiełbasą krakowską i ogórkiem zielonym, herbatka „Melisa”

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka

z marchewki z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Koktajl jogurtowy z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, serkiem kanapkowym i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa cytrynowa z ryżem, ryba gotowana, bukiet warzyw, ziemniaki, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 10-14.01.2022 r.

  10-14.01.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   past ą   z makreli II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami,   makaron w sosie bolo ń skim, sok owocowy Podwieczorek:   Dro ż d ż ówka z budyniem, herbata koperkowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Musli owocowe z mlekiem, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Banan, woda Obiad :   Krem z soczewicy czerwonej, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Sok z pomara ń czy, chrupki kukurydziane   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Naworka - polewka,   bułka mleczna z masełkiem, d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbata melisa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa cytrynowa z ry ż em, ż eberka, kasza bul gur, surówka z modrej kapusty   z jogurtem naturalnym, s

Jadłospis 03-07.01.2022 r.

  JADŁOSPIS   03-07.01.2022 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata koperkowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,   pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym II śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kefir brzoskwiniowo- bananowy (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, sezam ) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbatka melisa, bułka pszenna i żytnia z masłem, pieczenią alpejską   i pomidorem malinowym   II śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa koperkowa, kolorowy kociołek, ryż, sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka manna z sokiem żurawinowym (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Środa: I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem kiszonym II śniadanie : Jabłko, woda Obiad: Marchewkowy krem, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewką i jogur

DLA BABCI I DZIADKA

Babcia i Dziadek są tacy wspaniali. I zawsze chętnie bawią się z nami. Lubimy z Wami spędzać czas. Babciu i Dziadku Kochamy Was!