Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 17-21.01.2022 r.

 

JADŁOSPIS    17-21.01.2022 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata z cytryną,  chleb pszenny i słonecznikowy z masłem,

tuńczykiem i pomidorem

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, racuchy drożdżowe ,  sok owocowy

Podwieczorek: Płatki ryżowe na mleku z gruszką

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata malinowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, pieczenią alpejską i żółtą papryką

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Cebulowy krem, gulasz z warzywami, pyzy, sok owocowy

Podwieczorek: Sałatka owocowa

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Naworka- polewka, bułka mleczna z dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbatka ziołowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Żurek z białą kiełbasą i jajkiem, bułeczka, sok owocowy

Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z sałatą, żółtym serem i szyneczką drobiową, herbata ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z kiełbasą krakowską i ogórkiem zielonym, herbatka „Melisa”

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka

z marchewki z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Koktajl jogurtowy z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, serkiem kanapkowym i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa cytrynowa z ryżem, ryba gotowana, bukiet warzyw, ziemniaki, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Krasnale i Misie w "Starej Chacie u Kowala" w Kluczewie

 

Dzień Kobiet w Misiach 💐

  Dla miłych dziewczyn, co swym uśmiechem każdy dzień nam umilają, chłopcy z grupy, choć łobuzy, to życzenia im składają! niech wszystko jak w bajkach się Wam układa, A z kranu niech płynie czekolada!                                                                                     

Jadłospis 20-24.03.2023 r.

     20-24.03.2023 r. Poniedziałek I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa brokułowa z kaszk ą , GZIK – ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy Podwieczorek: :   Gor ą ca czekolada , ciasteczko owsiane bez cukru   (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa , herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą , ogórkiem   zielonym II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kapu ś niak z kiszonej kapusty ,   sztuka mi ę sa w sosie własnym, kasza Kus Kus, sałatka grecka, sok owocowy Podwieczorek: Pieczywo wasa pasztetem drobiowo-pomidorowym, herbata ziołowa   (alergeny:   seler, gluten, mleko )   Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem, d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Krem z