JADŁOSPIS 24-28.01.2022 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masłem,
makrelą
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Brokułowy krem, jajko w sosie musztardowym, ziemniaki,
groszek z marchewką, sok
owocowy
Podwieczorek: Kaszka manna z
suszonymi owocami żurawiny
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata koperkowa,
chleb pszenny i razowy z masełkiem, pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Pulpety w sosie pomidorowym,
ziemniaki, fasolka szparagowa zielona,
sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel z jabłkiem
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Płatki kukurydziane na
mleku, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbatka ziołowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Grochówka z parówką, bułeczka, sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa żytnie z
pastą z gotowanego brokułu, herbatka miętowa
(alergeny:
seler, gluten,
mleko, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i sojowa
z masełkiem, pastą z dorsza gotowanego, jajka i ogórka konserwowego, herbatka
ziołowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z piersi kurczaka z pieczarkami,
ziemniaki,
marchewka glazurowana, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, soja, ryba )
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb
pszenny i razowy z masełkiem, żółtym serkiem
i papryką
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Krupnik, pierogi z serem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,)