31.01-04.02.2022 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z tuńczyka
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: ”Pazibroda”- kapuśniak z białej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata rumiankowa, bułka pszenna i sojowa
z masełkiem, sałatą lodową, polędwicą drobiową i pomidorem
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, zielone spaghetti z mięsem mielonym, szpinakiem
i śmietaną, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt naturalny z nasionami chia i miodem, polany musem truskawkowym
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, soja)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna
z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowa
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Krem z kalafiora, wątróbka z cebulką , ziemniaki,
surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i
marchewką,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kefir brzoskwiniowy-bananowy, wafle kukurydziane
(alergeny: seler, gluten,
mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, pasztetem i ogórkiem
kiszonym, herbata owocowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, Frykatelki,
ziemniaki, surówka z modrej kapusty
z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa żytnie z pastą z brokułu gotowanego, herbata melisa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem i kiełkami
rzodkiewki
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Barszcz zabielany, zraz z dorsza, ziemniaki,
kapusta zasmażana, sok
owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
ryba, seler, gluten, mleko, jaja)