Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 31.01-04.02.2022 r.

 

31.01-04.02.2022 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

 pastą  z tuńczyka

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: ”Pazibroda”- kapu
śniak z białej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,  sok owocowy

Podwieczorek:  Budyń czekoladowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata rumiankowa, bułka pszenna i sojowa

z masełkiem, sałatą lodową, polędwicą drobiową i pomidorem

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ry
żem, zielone spaghetti z mięsem mielonym, szpinakiem

i śmietaną,  sok owocowy

Podwieczorek:  Jogurt naturalny z nasionami chia i miodem,  polany musem truskawkowym

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, soja)

 Środa:

I śniadanie:  Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowa

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Krem z kalafiora, wątróbka z cebulką , ziemniaki,

 surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką, sok owocowy

Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowy-bananowy, wafle kukurydziane

 (alergeny:   seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, pasztetem i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Rosół z makaronem,  Frykatelki, ziemniaki, surówka z modrej kapusty

 z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Pieczywo wasa żytnie  z pastą z brokułu gotowanego, herbata melisa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Barszcz zabielany, zraz z dorsza, ziemniaki, kapusta zasmażana, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: ryba, seler, gluten, mleko, jaja)

 

OSTATNIO CZYTANE

Święto Rodziny u Krasnoludków

  Dzisiaj w Krasnalach odbyła się ważna uroczystość, jaką jest Dzień Mamy i Taty. Z tej okazji dzieci zaprezentowały kochanym rodzicom swoje umiejętności wokalne, recytatorskie oraz taneczne. Nie zabrakło tańców oraz śpiewów z rodzicami. Na koniec wszyscy zasiedli do stołu, aby móc dalej świętować. Na twarzach zarówno rodziców, jak i dzieci dostrzec można było uśmiechy, a także momenty wzruszenia! Drodzy Rodzice, Życzymy Wam spokoju ducha, harmonii w życiu!  Mnóstwa odwagi, radości i  jeszcze więcej cierpliwości :)

Wizyta w salonie kosmetycznym

Jadłospis 13-17.05.2024

  13-17.05.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Kakao, herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, rzodkiewkowym twaro ż kiem ,   szczypiorkiem i   zielonym ogórkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa pomidorowa z ry ż em, zrazik mielony, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty z marchewk ą , jabłkiem, zielon ą pietruszk ą i jogurtem naturalnym, napój wi ś niowy   Podwieczorek:   Budy ń malinowy z sokiem owocowym (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy   z masełkiem, sałat ą masłow ą , szynk ą drobiow ą i pomidorem malinowym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa z czerwonej soczewicy, risotto wieprzowe z warzywami, napój owocowy Podwieczorek: Sałatka owocowa ( arbuz, gruszka, winogrono), woda   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem truskawkowy