07-11.02.2022 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą, żółtym serem i papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa szczawiowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki, mini marchewka ,
sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem wiśniowym
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I śniadanie: Kakao, herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z wątrobianką
i ogórkiem kiszonym
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Krem z marchewki z kaszką kukurydzianą, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek: Sok z pomarańczy, chrupki
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)
Środa:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki zbożowe z owocami i mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa warzywna z kaszą jaglaną, risotto wieprzowe, sok owocowy
Podwieczorek: „Tostowe Uśmiechy”- kanapka zapiekana z serem i sosem pomidorowym, herbata ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim , chleb pszenny
i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, pieczenią rzymską i kiełkami brokułu
II śniadanie : Gruszka, woda
Obiad: Zupa z białej fasoli, kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, sok owocowy
Podwieczorek: Placek drożdżowy z jabłkiem, herbata melisa
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, twarożkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa selerowa z makaronem, ryba gotowana, ziemniaki,
sos śmietanowo-koperkowy, brokuł z wody, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)