Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 07-11.02.2022 r.

 07-11.02.2022 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą, żółtym serem i papryką

 II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad: Zupa szczawiowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki, mini marchewka ,

 sok owocowy 

Podwieczorek:  Kaszka manna z sokiem wiśniowym

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

Wtorek:

I śniadanie:  Kakao, herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z wątrobianką 

i ogórkiem kiszonym

II śniadanie: Banan, woda 

Obiad : Krem z marchewki z kaszką kukurydzianą, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy

Podwieczorek: Sok z pomarańczy, chrupki 

(alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)

Środa: 

I śniadanie: Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki zbożowe z owocami i mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa warzywna z kaszą  jaglaną, risotto wieprzowe, sok owocowy 

Podwieczorek:  „Tostowe Uśmiechy”- kanapka zapiekana z serem i sosem pomidorowym, herbata ziołowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek: 

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim , chleb pszenny 

i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, pieczenią rzymską  i kiełkami brokułu  

II śniadanie : Gruszka, woda

Obiad: Zupa z białej fasoli, kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, sok owocowy

Podwieczorek:  Placek drożdżowy z jabłkiem, herbata melisa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa,   kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, twarożkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem 

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa selerowa z makaronem, ryba gotowana, ziemniaki, 

sos śmietanowo-koperkowy, brokuł z wody, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)


OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25-29.04.2022 r.

  25-29.04.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem, sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym ś mietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata koperkowa, kawa zbo ż owa, bułka ś niadaniowa i grahamka   z szynk ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krupnik, pulpety w sosie ś mietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , zupa budyniowa, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Brokułowy krem z kaszk ą , parówka w sosie gre

Jadłospis 09-13.05.2022 r.

  09-13.05.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z past ą z tu ń czyka II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z czerwonej kapusty   z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata mi ę towa, bułka mleczna   z miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Kotlet schabowy,   ziemniaki puree, surówka z kapusty peki ń

Dzień Ziemi.