07-11.03.2022 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Zupa budyniowa, herbata z cytryną,
bułka pszenna i grahamka z żółtym serem
i kiełkami
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Barszcz ukraiński, jajko gotowane w sosie śmietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa,
sok owocowy
Podwieczorek:
Drożdżówka z owocem, herbata ziołowa
(Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa, płatki owsiane górskie na mleku,
rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym truskawkowym
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Brokułowy krem z kaszką kukurydzianą,
kotlet schabowy, ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem
naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
” Makaron w śniegu”
(Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa z miodem, herbata melisa, chleb pszenny i
słonecznikowy
z sałatą
lodową,
polędwicą drobiową i papryką
II śniadanie: Chipsy marchewkowe, woda
Obiad:
Zupa z czerwonej soczewicy, żeberka w sosie własnym, kasza bul gur,
surówka z
białej kapusty z marchewką i kukurydzą z jogurtem naturalnym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym
(Alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata malinowa, bułka pszenna i grahamka z kiełbaską zielonogórską
i ogórkiem
konserwowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa neapolitańska,
pulpeciki z kurczaka z płatkami owsianymi, ziemniaki, kapusta zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek:
Galaretka owocowa
(Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata koperkowa, kawiorek z masełkiem, rzodkiewkowym twarożkiem
i szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa koperkowa z ziemniakami, ryba w
jarzynach pod beszamelem, ryż,
sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(Alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)