Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 07-11.03.2022 r.

 

07-11.03.2022 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Zupa budyniowa, herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z żółtym serem

 i kiełkami

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Barszcz ukrai
ński, jajko gotowane w sosie śmietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy

Podwieczorek:  Drożdżówka z owocem, herbata ziołowa

(Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

Wtorek:

I śniadanie:  Herbata miętowa, płatki owsiane górskie na mleku,

rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym truskawkowym

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Brokułowy krem z kaszką  kukurydzianą, kotlet schabowy, ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: ” Makaron w śniegu”

(Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:

I śniadanie: Kawa zbożowa  z miodem, herbata melisa, chleb pszenny i słonecznikowy

 z sałatą lodową, polędwicą drobiową i papryką
II śniadanie: Chipsy marchewkowe, woda

Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy,  żeberka w sosie własnym, kasza bul gur,

 surówka z białej kapusty z marchewką i kukurydzą z jogurtem naturalnym,

 sok owocowy

Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym

(Alergeny: seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, herbata malinowa, bułka pszenna i grahamka z kiełbaską zielonogórską

 i ogórkiem konserwowym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa neapolitańska, pulpeciki z kurczaka z płatkami owsianymi, ziemniaki, kapusta zasmażana, sok owocowy

Podwieczorek: Galaretka owocowa

(Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

Piątek:

I śniadanie: Herbata koperkowa, kawiorek z masełkiem, rzodkiewkowym twarożkiem

 i  szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa koperkowa z ziemniakami, ryba w jarzynach pod beszamelem, ryż,

sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(Alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

 

OSTATNIO CZYTANE

Krasnale i Misie w "Starej Chacie u Kowala" w Kluczewie

 

Tydzień z dinozaurami

 

Jadłospis 27.02-03.03.2023 r.

  27.02.-03.03.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,   białym serkiem kanapkowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa ogórkowa , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Wtorek: I ś niadanie: Naworka- polewka , h erbata mi ę towa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem, pieczeni ą rzymsk ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ś ródziemnomorska , kotlet mielony, buraczki z jabłkiem, ziemniaki puree ,   sok owocowy Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel kukurydziany (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata   koperkowa II ś niadanie: Gruszka, woda Obiad: Kalafiorowy krem, parówka w sosie greckim, z