14-18.02.2022 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, bułka pszenna i
grahamka z żółtym
serem i kiełkami
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z
kiszonej kapusty, racuchy drożdżowe, sok owocowy
Podwieczorek:
Kisiel wiśniowy
(Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa, kaszka kukurydziana na mleku,
rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym truskawkowym
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z karkówki, kasza jaglana, surówka
z kapusty pekińskiej z kukurydzą i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Maślanka owocowa, wafle kukurydziane
(Alergeny: seler, gluten, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa z miodem, herbata melisa, chleb pszenny i
słonecznikowy
z sałatą
masłową,
polędwicą drobiową i pomidorem
II śniadanie: Chipsy marchewkowe, woda
Obiad:
Zupa śródziemnomorska, kotlet drobiowy panierowany,
ziemniaki, marchewka glazurowana, sok
owocowy
Podwieczorek:
Jogurt naturalny z nasionami chia i truskawkami
(Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata malinowa, bułka pszenna i grahamka z pastą kiełbasy zielonogórskiej i ogórka konserwowego
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Krem z cebuli z grzankami, ryba sote, ziemniaki, surówka z selera i ananasa
z jogurtem naturalnym i żurawiną, sok owocowy
Podwieczorek:
Kryształki galaretki
(Alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata koperkowa, kawiorek z masełkiem, jajecznica
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa cytrynowa z makaronem, Gzik-
ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)