21-25.02.2022 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z makreli w
sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Krem z czerwonej soczewicy, makaron w sosie pomidorowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z pieczywa mieszanego z żółtym serem i pomidorem,
herbatka ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata owocowa, bułka pszenna i
grahamka z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym i żółtą papryką
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
:Żurek z jajkiem i białą kiełbaską, bułka pszenna, sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna z sokiem truskawkowym
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki owsiane na mleku, herbata
rumiankowa, chleb pszenny i
razowy
z masełkiem, szyneczką drobiową i świeżym
ogórkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa ogórkowa, łazanki z kapustą kiszoną i mięsem wieprzowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kefir brzoskwiniowo-bananowy, chrupki
kukurydziane
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata melisa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem, sałatą masłową, kiełbaską krakowską i rzodkiewką
II
śniadanie
: Gruszka, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, potrawka ( kurczak
gotowany, sos, ryż, groszek
z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek:
Mini pączek, herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, soja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa pomidorowa z zacierką, kotleciki z dorsza, ziemniaki puree, surówka
z kapusty kiszonej z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, jaja)