Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 21-25.02.2022 r.

 

21-25.02.2022 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

 pastą  z makreli w sosie pomidorowym

II śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Krem z czerwonej soczewicy, makaron w sosie pomidorowym,

 sok owocowy

Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z żółtym serem i pomidorem,

herbatka ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko,  ryba)

Wtorek:

I śniadanie: Kakao,  herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym  i żółtą  papryką

II śniadanie: Banan, woda

Obiad :Żurek z jajkiem i białą kiełbaską, bułka pszenna, sok  owocowy

Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:

I śniadanie: Płatki owsiane na mleku,  herbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy

z masełkiem, szyneczką drobiową i świeżym ogórkiem

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa ogórkowa, łazanki z kapustą kiszoną i mięsem wieprzowym,

sok owocowy

Podwieczorek:  Kefir brzoskwiniowo-bananowy, chrupki kukurydziane

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata melisa,  bułka pszenna i sojowa z masełkiem, sałatą masłową, kiełbaską  krakowską i rzodkiewką

II śniadanie : Gruszka, woda

Obiad: Rosół  z makaronem, potrawka ( kurczak gotowany, sos, ryż, groszek

 z marchewką), sok owocowy

Podwieczorek: Mini pączek, herbata ziołowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, soja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa pomidorowa z zacierką, kotleciki z dorsza, ziemniaki puree, surówka

z kapusty kiszonej z marchewką, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Krasnale i Misie w "Starej Chacie u Kowala" w Kluczewie

 

Tydzień z dinozaurami

 

Jadłospis 27.02-03.03.2023 r.

  27.02.-03.03.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,   białym serkiem kanapkowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa ogórkowa , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Wtorek: I ś niadanie: Naworka- polewka , h erbata mi ę towa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem, pieczeni ą rzymsk ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ś ródziemnomorska , kotlet mielony, buraczki z jabłkiem, ziemniaki puree ,   sok owocowy Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel kukurydziany (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata   koperkowa II ś niadanie: Gruszka, woda Obiad: Kalafiorowy krem, parówka w sosie greckim, z