Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 28.03. - 01.04.2022r.

 

28.03-01.04.2022 r.

 

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata  z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy

z masełkiem, żółtym serem i papryką czerwoną

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ry
żem, szpinakowe spaghetti z mięsem wieprzowym,  sok owocowy

Podwieczorek:  Płatki jęczmienne na mleku

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Wtorek:

I śniadanie: Zupa budyniowa, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka

z masełkiem, sałatą masłową i szyneczką drobiową

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa gulaszowa z bułeczką,  sok owocowy

Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,

pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)

Środa:

I śniadanie:  Musli tropikalne  z mlekiem, chleb pszenny i razowy z masełkiem, wędliną i rzodkiewką, herbata owocowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Cebulowy krem z grzankami, parówka z sosie greckim, ziemniaki,

sok owocowy

Podwieczorek:  Andruty z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata melisa

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka, herbata owocowa

II śniadanie : Paluszki marchewkowe, woda

Obiad:  Barszcz zabielany z zacierką, kotlet pożarski, ziemniaki puree,

 surówka z białej kapusty w zalewie czosnkowej, sok owocowy

Podwieczorek: Pieczywo wasa z humusem z suszonymi pomidorami, herbatka

(alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko)

Piątek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

pastą z jajka gotowanego

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa fasolowa, ryba sote, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka,

 sos musztardowy, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba,  jaja, sezam)

OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA DO GRODZISKA WIELKOPOLSKIEGO

 Tygryski dzisiaj miło i ciekawie spędziły czas w Pirat Pizza w Grodzisku Wielkopolskim. Podczas  warsztatów kulinarnych uczyły się robić pizzę z wypranymi przez siebie składnikami, a później  zajadały ją ze smakiem. Dziękujemy Pirat Pizza za gościnę i super atmosferę. 

Jadłospis 15-19.04.2024 r.

  15-19.04.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Polewka – naworka,   herbata cytrynowa, chleb pszenny i wieloziarnisty   z masełkiem, twaro ż kiem ze szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, makaron w sosie pomidorowym , napój owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z paprykarzem z kaszy jaglanej   i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata owocowa , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, sałat ą lodow ą , pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Kapu ś niak z kiszonej kapusty, sztuka mi ę sa w sosie własnym, kasza j ę czmienna, sałatka grecka,   napój owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy   (alergeny:     seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem,   bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Rosó

Jadłospis 22-26.04.2024 r.

  JADŁOSPIS 22-26.04.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Kakao, herbata z miodem i cytryn ą , kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, pasztetem – drobiowo- pomidorowym i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa z zielonej fasoli z ziemniakami , nale ś niki z jabłkiem,   napój owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z brokułem gotowanym, herbatka (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja)   Wtorek: I ś niadanie:   Płatki j ę czmienne na mleku , rogal     mleczny   z d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbatka koperkowa II ś niadanie: Arbuz, woda Obiad : Cebulowy krem z grzankami, zraz mielony, ziemniaki puree, surówka z selera   i ananasa z ż urawin ą i jogurtem naturalnym, napój owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)   Ś roda: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata owocowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem , sałat ą lodow ą , pieczeni ą wieprzow ą ,   rzodkiewk ą i ogórkiem zielony