28.03-01.04.2022 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną,
chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem, żółtym serem i papryką czerwoną
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, szpinakowe
spaghetti z mięsem wieprzowym, sok owocowy
Podwieczorek: Płatki jęczmienne na mleku
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I śniadanie: Zupa budyniowa, herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka
z masełkiem, sałatą masłową i szyneczką drobiową
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa gulaszowa z bułeczką, sok
owocowy
Podwieczorek: Kanapki z pieczywa
mieszanego z masełkiem,
pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem
kiszonym, herbata ziołowa
(alergeny: seler,
gluten, mleko, sezam)
Środa:
I śniadanie: Musli tropikalne z mlekiem, chleb
pszenny i razowy z masełkiem, wędliną i rzodkiewką, herbata owocowa
II śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad: Cebulowy krem z grzankami,
parówka z sosie greckim, ziemniaki,
sok owocowy
Podwieczorek: Andruty z masełkiem i
dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata
melisa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z
masełkiem,
pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka, herbata owocowa
II śniadanie : Paluszki marchewkowe, woda
Obiad: Barszcz
zabielany z zacierką, kotlet pożarski,
ziemniaki puree,
surówka z białej kapusty w zalewie czosnkowej,
sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa z humusem z
suszonymi pomidorami, herbatka
(alergeny: seler, gluten, jaja, mleko)
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z
masełkiem,
pastą z jajka
gotowanego
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa fasolowa, ryba sote, ziemniaki,
surówka z marchewki i jabłka,
sos
musztardowy, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja, sezam)