Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 28.03. - 01.04.2022r.

 

28.03-01.04.2022 r.

 

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata  z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy

z masełkiem, żółtym serem i papryką czerwoną

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ry
żem, szpinakowe spaghetti z mięsem wieprzowym,  sok owocowy

Podwieczorek:  Płatki jęczmienne na mleku

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Wtorek:

I śniadanie: Zupa budyniowa, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka

z masełkiem, sałatą masłową i szyneczką drobiową

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa gulaszowa z bułeczką,  sok owocowy

Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,

pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)

Środa:

I śniadanie:  Musli tropikalne  z mlekiem, chleb pszenny i razowy z masełkiem, wędliną i rzodkiewką, herbata owocowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Cebulowy krem z grzankami, parówka z sosie greckim, ziemniaki,

sok owocowy

Podwieczorek:  Andruty z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata melisa

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka, herbata owocowa

II śniadanie : Paluszki marchewkowe, woda

Obiad:  Barszcz zabielany z zacierką, kotlet pożarski, ziemniaki puree,

 surówka z białej kapusty w zalewie czosnkowej, sok owocowy

Podwieczorek: Pieczywo wasa z humusem z suszonymi pomidorami, herbatka

(alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko)

Piątek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,

pastą z jajka gotowanego

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa fasolowa, ryba sote, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka,

 sos musztardowy, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba,  jaja, sezam)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25-29.04.2022 r.

  25-29.04.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem, sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym ś mietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata koperkowa, kawa zbo ż owa, bułka ś niadaniowa i grahamka   z szynk ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krupnik, pulpety w sosie ś mietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , zupa budyniowa, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Brokułowy krem z kaszk ą , parówka w sosie gre

Jadłospis 09-13.05.2022 r.

  09-13.05.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z past ą z tu ń czyka II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z czerwonej kapusty   z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata mi ę towa, bułka mleczna   z miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Kotlet schabowy,   ziemniaki puree, surówka z kapusty peki ń

Dzień Ziemi.