Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 14-18.03.2022 r.

 

14-18.03.2022 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,

 pastą  z tuńczyka

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: „Pazibroda”- kapu
śniak z białej kapusty,  makaron w sosie bolońskim,

sok owocowy

Podwieczorek:  Maślanka owocowa, wafel ryżowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

Wtorek:

I śniadanie:  Płatki kukurydziane  z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym, herbata ziołowa

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa pomidorowa z makaronem, gulasz z warzywami, kasza jaglana,

sok owocowy

Podwieczorek: Ekler z budyniem, herbata melisa

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą, wędliną wieprzową i pomidorem, herbata owocowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa rybna, gołąbki inaczej, ziemniaki, sałatka grecka, sok owocowy

Podwieczorek:  Tostowe Uśmiechy- zapiekanka z serem i sosem pomidorowym, herbata rumiankowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, ryba)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka

 z masełkiem,  pieczenią rzymską i ogórkiem zielonym

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Kargule, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Budyń czekoladowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, jajecznica

II śniadanie: Jabłko, woda

Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami, pierogi z serem i cukrem trzcinowym, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 12-16.09.2022 r.

                                                                12-16.09.2022 r.   Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata  z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, tu ń czykiem i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa serowa aksamitna, jajko gotowane w sosie musztardowym,   ziemniaki, kalafior z wody, sok owocowy Podwieczorek:  Dro ż d ż ówka z budyniem, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola i szyneczk ą drobiow ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Marchewkowy krem, kotlet mielony, ziemniaki, buraki z jabłkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam, jaja) Ś roda: I ś niadanie:  „Truskawkowe gwiazdki”  z mlekiem, kawiorek z masełkiem   i miodem wielokwiatowym , herbata koperkowa  II  ś niadanie : Banan, woda Obiad:

Jadłospis 05-09.09.2022 r.

    05-09.09.2022 r.. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, ż ółtym serem i papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Zupa ogórkowa , nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbatka imbirowa (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, soja) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,   sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ziemniaczana pomidorami, gulasz z warzywami z kasz ą bul gur, sok owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam, soja) Ś roda:   I ś niadanie:   Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa cytrynowa z ry ż em, pulpety w sosie pomidorowym,   ziemniaki, fasolka s

Jadłospis 19-23.09.2022r.

  19-23.09.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem i makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata melisa , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad :Zupa szczawiowa z jajkiem, kotlet schabowy, ziemniaki puree, sałata lodowa   z sosem jogurtowo-czosnkowym, sok owocowy Podwieczorek: Wafel przekładany kremem kakaowym, herbatka ziołowa   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko, sezam, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbatka mi ę towa   II ś niadanie : Winogrono, woda Obiad:   Gulasz