14-18.03.2022 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z tuńczyka
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: „Pazibroda”- kapuśniak z białej kapusty, makaron w
sosie bolońskim,
sok owocowy
Podwieczorek:
Maślanka owocowa, wafel ryżowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym, herbata ziołowa
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa pomidorowa z makaronem, gulasz z warzywami, kasza jaglana,
sok
owocowy
Podwieczorek:
Ekler z budyniem, herbata melisa
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Kakao, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą, wędliną wieprzową i pomidorem, herbata owocowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa rybna, gołąbki inaczej, ziemniaki, sałatka grecka, sok owocowy
Podwieczorek:
Tostowe Uśmiechy- zapiekanka z serem i sosem pomidorowym,
herbata rumiankowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata miętowa, bułka pszenna i
grahamka
z masełkiem, pieczenią rzymską i ogórkiem zielonym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Kargule, ziemniaki, surówka z kapusty
pekińskiej z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, jajecznica
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami, pierogi z serem
i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)