21-25.03.2022r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
makrelą w sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym , sok owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z żółtym serem i rzodkiewką, herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata z miodem i
cytryną, bułka pszenna
i grahamka z masełkiem, sałatą lodową, szyneczką wieprzową i pomidorem
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa szpinakowa z ziemniakami, karkówka w sosie własnym, pyzy,
surówka
z modrej kapusty z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Sałatka owocowa (gruszka, jabłko, banany)
(alergeny: seler, gluten,
mleko, sezam)
Środa:
I
śniadanie: Kakao, herbata ziołowa, jajecznica,
chleb pszenny i razowy z masełkiem
i humusem z
suszonymi pomidorami
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Grochówka z wkładką, bułeczka, sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna z sokiem wiśniowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z
masełkiem i dżemem
niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, potrawka z ryżem, groszek z marchewką,
sok owocowy
Podwieczorek:
Sok ze świeżo wyciskanych owoców, chrupki kukurydziane
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
z
twarogiem i ogórkiem zielonym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa cytrynowa z ryżem, ryba gotowana,
ziemniaki, sos chrzanowy,
bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)