Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 09-13.05.2022 r.

 

09-13.05.2022 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny  i wieloziarnisty z pastą z tuńczyka

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,

sok owocowy

Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pastą z brokułu, herbata ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)

Wtorek:

I śniadanie:  Kakao, herbata z cytryną, bułka grahamka i  pszenna

 z masełkiem, wędliną drobiową i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda

Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z czerwonej kapusty

 z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym

 (alergeny:  seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata miętowa, bułka mleczna

 z miodem wielokwiatowym

 II śniadanie : Banan, woda

Obiad:  Kotlet schabowy,  ziemniaki puree, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, koperkiem, papryką i ogórkiem zielonym, sok owocowy

Podwieczorek:  Sok świeżo wyciskany z pomarańczy, ciasteczko owsiane bez cukru

(alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, hod-dog z ketchupem,  herbata z cytryną

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z kurczaka z ryżem, groszek z marchewką,

sok malinowy

Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel kukurydziany

 (alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja,)

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty  z masełkiem i pastą

z ryby wędzonej, twarogu i ogórka konserwowego

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa cytrynowa z makaronem, Gzik-twaróg z ziemniakami i olejem lnianym, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Wycieczka do Józefówki

Dziś Krasnale i Misie wybrały się na wycieczkę do Zagrody Rodzinnej Siedlisko Józefówka w Sątopach . Wyprawa przedszkolaków była niezwykłym i niezapomnianym dla nich przeżyciem. Mogły one z bliska obserwować  zachowanie zwierząt. Poznały także wiele ciekawostek na temat ich życia i zwyczajów. Głaskanie i przytulanie kóz, lam, alpak czy owieczek sprawiło dzieciom wiele przyjemności. Dużym przeżyciem było także karmienie lemurów. Oprócz spotkania ze zwierzętami przedszkolaki wzięły również udział w warsztatach plastycznych, na których z ogromnym zaangażowaniem tworzyły z drewna i waty przepiękne kozy. Dodatkowo dzieci miały okazję bawić w małpim gaju, co sprzyjało dobrej zabawie. Cała wycieczka miała olbrzymi walor edukacyjny ale także była wspaniałym sposobem na integrację oraz rozwijanie więzi społecznych.  

Dzień Mamy i Taty w grupie Misie

Jadłospis 03-07.06.2024 r.

       03-07.06.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   z makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Lody waniliowe z okazji Dnia Dziecka Obiad: Zupa ziemniaczana, spaghetti w sosie ś mietanowo-kremowym,   napój owocowy Podwieczorek:   Arbuzowe trójk ą ty, woda (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, ż ółtym serem, w ę dlin ą drobiow ą i rzodkiewk ą II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Sztuka mi ę sa w sosie własnym, pyzy, surówka wiosenna (młoda kapusta z jabłkiem, kukurydz ą , koperkiem i jogurtem naturalnym), napój   owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Kakaowe płatki zbo ż owe z   mlekiem, bułka   mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa   II ś niadanie :