Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 09-13.05.2022 r.

 

09-13.05.2022 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny  i wieloziarnisty z pastą z tuńczyka

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,

sok owocowy

Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pastą z brokułu, herbata ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)

Wtorek:

I śniadanie:  Kakao, herbata z cytryną, bułka grahamka i  pszenna

 z masełkiem, wędliną drobiową i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda

Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z czerwonej kapusty

 z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym

 (alergeny:  seler, gluten, mleko)

Środa:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata miętowa, bułka mleczna

 z miodem wielokwiatowym

 II śniadanie : Banan, woda

Obiad:  Kotlet schabowy,  ziemniaki puree, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, koperkiem, papryką i ogórkiem zielonym, sok owocowy

Podwieczorek:  Sok świeżo wyciskany z pomarańczy, ciasteczko owsiane bez cukru

(alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, hod-dog z ketchupem,  herbata z cytryną

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z kurczaka z ryżem, groszek z marchewką,

sok malinowy

Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel kukurydziany

 (alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja,)

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty  z masełkiem i pastą

z ryby wędzonej, twarogu i ogórka konserwowego

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa cytrynowa z makaronem, Gzik-twaróg z ziemniakami i olejem lnianym, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25-29.04.2022 r.

  25-29.04.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem, sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym ś mietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata koperkowa, kawa zbo ż owa, bułka ś niadaniowa i grahamka   z szynk ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krupnik, pulpety w sosie ś mietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , zupa budyniowa, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Brokułowy krem z kaszk ą , parówka w sosie gre

Dzień Ziemi.