09-13.05.2022 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata koperkowa, chleb pszenny i
wieloziarnisty z pastą z tuńczyka
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z
kiszonej kapusty, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa z pastą z brokułu, herbata ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata z cytryną, bułka grahamka i pszenna
z masełkiem,
wędliną drobiową i kiełkami rzodkiewki
II
śniadanie:
Marchewkowe chipsy, woda
Obiad
: Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z czerwonej kapusty
z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna z sokiem truskawkowym
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata miętowa, bułka mleczna
z miodem
wielokwiatowym
II
śniadanie
: Banan, woda
Obiad:
Kotlet schabowy, ziemniaki
puree, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, koperkiem, papryką i ogórkiem zielonym, sok owocowy
Podwieczorek:
Sok świeżo wyciskany z pomarańczy, ciasteczko owsiane bez cukru
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, hod-dog z ketchupem, herbata z cytryną
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, potrawka z kurczaka z ryżem, groszek z marchewką,
sok malinowy
Podwieczorek:
Kisiel do picia, wafel kukurydziany
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem i pastą
z ryby wędzonej, twarogu i ogórka konserwowego
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa cytrynowa z makaronem, Gzik-twaróg
z ziemniakami i olejem lnianym, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)