Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 25-29.04.2022 r.

 

25-29.04.2022 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata zwykła z cytryną, chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem, sok wiśniowy

Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym śmietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

Wtorek:

I śniadanie:  Herbata koperkowa, kawa zbożowa, bułka śniadaniowa i grahamka

 z szynką drobiową i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Krupnik, pulpety w sosie śmietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy

Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym

(alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

Środa:

I śniadanie: Herbata z cytryną, zupa budyniowa, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym
II
śniadanie: Jabłko, woda

Obiad:  Brokułowy krem z kaszką, parówka w sosie greckim, ziemniaki,

 sok truskawkowy

Podwieczorek: Sok świeżo wyciskany z pomarańczy, chrupki kukurydziane

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Herbata rumiankowa, kawa zbożowa, chleb zwykły i słonecznikowy

z masłem, wątrobianką i ogórkiem zielonym  

II śniadanie : Banan, woda

Obiad: Kargule, ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej z marchewką,

sok owocowy

Podwieczorek:  Galaretka owocowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja )

Piątek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i razowa z ziarnem, 

masłem i pastąz tuńczyka

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Rosół z makaronem, Gzik- twaróg z ziemniakami i olejem lnianym,

 sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

 

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 09-13.05.2022 r.

  09-13.05.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z past ą z tu ń czyka II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z czerwonej kapusty   z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata mi ę towa, bułka mleczna   z miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Kotlet schabowy,   ziemniaki puree, surówka z kapusty peki ń

Dzień Ziemi.