25-29.04.2022 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata zwykła z cytryną, chleb pszenny i
chleb firmowy z masłem, pasztetem
pomidorowym i ogórkiem kiszonym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z
kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem, sok wiśniowy
Podwieczorek:
Kanapki z pieczywa mieszanego z serem
topionym śmietankowo-koperkowym,
herbatka ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata koperkowa, kawa zbożowa, bułka śniadaniowa i grahamka
z szynką drobiową i kiełkami rzodkiewki
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Krupnik, pulpety w sosie śmietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym
(alergeny:
seler,
gluten, mleko, jaja, sezam)
Środa:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, zupa budyniowa, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad:
Brokułowy krem z kaszką,
parówka w sosie greckim, ziemniaki,
sok truskawkowy
Podwieczorek:
Sok świeżo wyciskany z pomarańczy, chrupki kukurydziane
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie: Herbata rumiankowa, kawa zbożowa, chleb zwykły i słonecznikowy
z masłem, wątrobianką i ogórkiem zielonym
II
śniadanie
: Banan, woda
Obiad:
Kargule, ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej z marchewką,
sok owocowy
Podwieczorek:
Galaretka owocowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja )
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata imbirowa, bułka
pszenna i razowa z ziarnem,
masłem i pastąz tuńczyka
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, Gzik- twaróg z
ziemniakami i olejem lnianym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)