Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 25-29.04.2022 r.

 

25-29.04.2022 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata zwykła z cytryną, chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem, sok wiśniowy

Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym śmietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

Wtorek:

I śniadanie:  Herbata koperkowa, kawa zbożowa, bułka śniadaniowa i grahamka

 z szynką drobiową i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Krupnik, pulpety w sosie śmietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy

Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym

(alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

Środa:

I śniadanie: Herbata z cytryną, zupa budyniowa, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym
II
śniadanie: Jabłko, woda

Obiad:  Brokułowy krem z kaszką, parówka w sosie greckim, ziemniaki,

 sok truskawkowy

Podwieczorek: Sok świeżo wyciskany z pomarańczy, chrupki kukurydziane

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Herbata rumiankowa, kawa zbożowa, chleb zwykły i słonecznikowy

z masłem, wątrobianką i ogórkiem zielonym  

II śniadanie : Banan, woda

Obiad: Kargule, ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej z marchewką,

sok owocowy

Podwieczorek:  Galaretka owocowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja )

Piątek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i razowa z ziarnem, 

masłem i pastąz tuńczyka

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Rosół z makaronem, Gzik- twaróg z ziemniakami i olejem lnianym,

 sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

 

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 08-12.07.2024 r.

                                 08-12.07.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym z papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, makaron w sosie pomidorowym, napój   owocowy Podwieczorek:   Kefir truskawkowy, ciasteczko owsiane bez cukru (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Polewka-naworka, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Arbuz, woda Obiad :   Zupa jarzynowa z   ziemniakami, gulasz z   karkówki z warzywami, kasza bul gur, napój owocowy Podwieczorek: Amerykany, herbata   ziołowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masłem i miodem wielokwiatowym, herbata melisa II ś niadanie : Banan, woda Obiad: Ż urek z jajkiem i kiełbask ą , bułka pszenna,   napój owocow

Jadłospis 01-05.07.2024 r.

  01-05.07.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata cytrynowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, tu ń czykiem   i papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   napój   owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa, wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata ziołowa, chleb pszenny   i słonecznikowy z masełkiem, kiełbas ą zielonogórsk ą i rzodkiewk ą   II ś niadanie: Jabłko,   woda Obiad : Pulpety w sosie pomidorowym , ziemniaki,   zielona fasolka szparagowa,   napój   owocowy Podwieczorek: Arbuzowe trójk ą ty   (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka   mleczna z masełkiem i d ż emem truskawkowym, herbata ziołowa   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Zupa   gulaszowa, bułeczka pszenna, napój owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem

Jadłospis 15-19.07.2024 r.

  15-19.07.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   twaro ż kiem kanapkowym i szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa koperkowa, kotleciki z kaszki manny, surówka z marchewki i jabłka   z jogurtem naturalnym, napój   owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z makrel ą w sosie pomidorowym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakaowe kulki zbo ż owe z mlekiem, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem malinowym, herbata mi ę towa II ś niadanie: Arbuz, woda Obiad :   Zupa cytrynowa z ry ż em, goł ą bki inaczej, ziemniaki, sałatka grecka, napój owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, ciasteczko owsiane bez cukru z ż urawin ą   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka ś niadaniowa z masłem czekoladowym,   herbata melisa