Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 25-29.04.2022 r.

 

25-29.04.2022 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata zwykła z cytryną, chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem, sok wiśniowy

Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym śmietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

Wtorek:

I śniadanie:  Herbata koperkowa, kawa zbożowa, bułka śniadaniowa i grahamka

 z szynką drobiową i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Krupnik, pulpety w sosie śmietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy

Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym

(alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

Środa:

I śniadanie: Herbata z cytryną, zupa budyniowa, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym
II
śniadanie: Jabłko, woda

Obiad:  Brokułowy krem z kaszką, parówka w sosie greckim, ziemniaki,

 sok truskawkowy

Podwieczorek: Sok świeżo wyciskany z pomarańczy, chrupki kukurydziane

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Herbata rumiankowa, kawa zbożowa, chleb zwykły i słonecznikowy

z masłem, wątrobianką i ogórkiem zielonym  

II śniadanie : Banan, woda

Obiad: Kargule, ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej z marchewką,

sok owocowy

Podwieczorek:  Galaretka owocowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja )

Piątek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i razowa z ziarnem, 

masłem i pastąz tuńczyka

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Rosół z makaronem, Gzik- twaróg z ziemniakami i olejem lnianym,

 sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

 

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 04-08.03.2024 r.

  04-08.03.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata malinowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, ż ółtym serem  i ogórkiem kiszonym, kakao II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, makaron w sosie szpinakowo- ś mietanowym z mi ę skiem, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa ż ytnie z past ą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Płatki owsiane z mlekiem, herbatka melisa, rogal mleczny   z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Krem z marchewki, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kakao, herbata koperkowa,   bułka grahamka i   pszenna z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i pomidorem   II ś niadanie : Marchewkowe paluszki Jabłko, woda Obiad:   Gulasz z karkówki w sosie własnym, pyzy, s

Jadłospis 26.02-01.03.2024 r.

  26.02-01.03.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Zupa budyniowa, herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, serkiem kanapkowym ś mietankowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty , nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z humusem z suszonymi pomidorami i ogórkiem zielonym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, sezam) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata owocowa , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa cytrynowa z ry ż em, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa, chrupki kukurydziane   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem,   bułka mleczna z masełkiem i d ż em

Jadłospis 11-15.03.2024 r.

  11-15.03.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, tu ń czykiem i czerwon ą papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa, racuchy dro ż d ż owe z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z ż ółtym serem   i ogórkiem konserwowym, herbata owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata mi ę towa II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Cebulowy krem z kaszk ą kukurydzian ą , goł ą bki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kryształki galaretki   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata ziołowa , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, sałat ą lodow ą , szynk ą gotowan ą i kiełkami rzodkiewki   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zupa ś ródz