JADŁOSPIS
23-27.05.2022 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z miodem i cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, pasztetem pomidorowo-
drobiowym i papryką czerwoną
II
śniadanie:
Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Kapuśniak z młodej kapusty, naleśniki z jabłkiem,
sok wiśniowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa z brokułem gotowanym,
herbatka
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba )
Wtorek:
I
śniadanie:
Płatki jęczmienne na mleku, rogal mleczny
z dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka koperkowa
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad
: Zupa „Zakochanej Smoczycy”, gulasz z warzywami, kasza bul gur ,
sok owocowy
Podwieczorek:
Sok wyciskany z arbuza, wafle kukurydziane
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata owocowa,
bułka pszenna i grahamka
z masełkiem, sałatą lodową, pieczenią wieprzową, rzodkiewką i ogórkiem zielonym
II śniadanie : Banan, woda
Obiad:
Żeberka w sosie własnym, ziemniaki, surówka z selera
z ananasem , żurawiną
i jogurtem
naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka kukurydziana z sokiem jeżynowym
(alergeny: seler, gluten,
mleko, sezam)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbasą krakowską, pomidorem ,
herbatka ziołowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa neapolitańska,
frykatelki, ziemniaki, marchewka glazurowana,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kefir brzoskwiniowo-bananowy, herbatnik
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata rumiankowa, bułka pszenna i
razowa z masełkiem,
pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Cebulowy krem z grzankami, jajecznica, ziemniaki , sos musztardowy, fasolka
szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, gorczyca, jaja)