JADŁOSPIS
30.05-03.06.2022 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z miodem i cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, pastą z makreli w
sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Krupnik, zielone spaghetti (wieprzowina w sosie szpinakowym z
makaronem),
sok wiśniowy
Podwieczorek:
Jogurt naturalny z nasionami chia i
musem truskawkowym
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba )
Wtorek:
I
śniadanie:
Płatki kukurydziane na mleku, bułka
mleczna z masełkiem, i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Krem z czerwonej soczewicy, gołąbki inaczej, ziemniaki, brokuł z wody,
sok owocowy
Podwieczorek:
Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Kakao, kanapki z pieczywa mieszanego z szynką drobiową, żółtym serem, sałatą masłową,
ogórkiem , rzodkiewką, papryką, pomidorem i kiełkami brokułu
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Barszcz zabielany z zacierką, sztuka mięsa w sosie
własnym, kasza Kus-kus, surówka z młodej kapusty z jogurtem naturalnym, sok
owocowy
Podwieczorek:
Kruche babeczki z galaretką i bitą śmietaną
(alergeny: seler, gluten,
mleko, sezam)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, chleb pszenny i razowy z
masełkiem, wątrobianką
i ogórkiem kiszonym, herbatka ziołowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z modrej kapusty
z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek:
Arbuz
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata melisa, bułka pszenna i razowa z
masełkiem i rzodkiewkowym twarożkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa ogórkowa, kotlecik z dorsza z suszonymi pomidorami, ryż jaśminowy
z sosem chrzanowo-śmietanowym, mini marchewka gotowana, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba, jaja)