Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 30.05-03.06.2022 r.

 

JADŁOSPIS 30.05-03.06.2022 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,  pastą z makreli  w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik, zielone spaghetti (wieprzowina w sosie szpinakowym z makaronem),

sok wiśniowy

Podwieczorek:  Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba )

Wtorek:

I śniadanie:  Płatki kukurydziane na mleku, bułka mleczna z masełkiem, i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, gołąbki inaczej, ziemniaki, brokuł z wody,

 sok owocowy

Podwieczorek: Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:

I śniadanie: Kakao, kanapki z pieczywa mieszanego z szynką drobiową, żółtym serem, sałatą masłową, ogórkiem , rzodkiewką, papryką,  pomidorem i kiełkami brokułu

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Barszcz zabielany z zacierką, sztuka mięsa w  sosie własnym, kasza Kus-kus, surówka z młodej kapusty z jogurtem naturalnym, sok owocowy

 Podwieczorek: Kruche babeczki z galaretką i bitą śmietaną

(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, wątrobianką

i ogórkiem kiszonym,   herbatka ziołowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Rosół z makaronem, kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z modrej kapusty

z jabłkiem, sok owocowy

Podwieczorek: Arbuz

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Piątek:

I śniadanie: Herbata  melisa, bułka pszenna i razowa z masełkiem i rzodkiewkowym twarożkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Zupa ogórkowa, kotlecik z dorsza z suszonymi pomidorami, ryż jaśminowy

 z sosem chrzanowo-śmietanowym, mini marchewka gotowana, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja)

 

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 21-25.11.2022 r.

  21-25.11.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z miodem i cytryn ą , chleb pszenny i razowy, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, „Zielone spaghetti” – makaron w sosie ś mietanowo-szpinakowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kisiel do picia , wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, h erbata rumiankowa, bułka pszenna i sojowa   z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i kiełkami brokułu II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad : Krem z dyni, goł ą bki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy , chrupki kukurydziane   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Zupa gulaszowa, bułka pszenna, sok owocowy Podwieczorek

Pasowanie na przedszkolaka