Przejdź do głównej zawartości

 

„ŚWIĘTO FLAGI”

„Powiewa flaga, gdy wiatr się zerwie,
a na tej fladze biel jest i czerwień…”

 

2 maja obchodzony jest Dzień Flagi Rzeczypospolitej Polskie. Budząc zainteresowanie dzieci wydarzeniem ogólnopaństwowym, a także rozwijaniem poczucia przynależności narodowej obchodziliśmy Dzień Flagi Rzeczpospolitej.

 Z tej okazji nasze przedszkolaki dzielnie przemaszerowały ulicami Wielichowa, podkreślili w ten sposób, jak ważny jest to dzień dla każdego Polaka. Wykonały prace plastyczne, na których nie mogło zabraknąć flagi. Tego dnia na zajęciach rozmawiali o symbolach narodowych.

Dzień ten był dla przedszkolaków wspaniałą lekcją przypominającą sobie, że są Polakami, a Polska  to ich ojczyzna.

 


 


 

 



OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Dzień Babci i Dziadka - Misie

Kochani Rodzice!  😉 Dzień Babci i Dziadka tuż tuż.  🌷  przypominam że w naszej grupie Uroczystość Dnia Babci i Dziadka jest w środę 31.01.2018 o 13:30.  🌸 Jeszcze raz dziękuję tym Paniom które zgłosiły się do przygotowania ciast  😉 Jednocześnie przypominam, że każde dziecko zaprasza na tą uroczystość dwie osoby ( w sytuacji gdy dziadkowie nie mogą, wówczas mogą przyjść rodzice. W razie jakichkolwiek innych sytuacji losowych proszę o info ).  😉 Miłego weekendu!  😉 😁

DZIEŃ BABCI I DZIADKA W SMERFACH

27 stycznia przedszkolaki "zabrały" swoich gości w różne zakątki świata, ale i tak najbliższy ich serduszkom jest dom Babci i Dziadka.

Jadłospis 16-20.01.2023 r.

  16-20.01.2023 r.  Poniedziałek: I ś niadanie: Zupa budyniowa, herbata imbirowa, chleb pszenny i razowy   z masełkiem i   tu ń czykiem w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Krupnik z ziemniakami , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z ż ółtym serem i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie: Musli z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa pomidorowa z ry ż em, kotlet mielony, ziemniaki, surówka z białej kapusty z marchewk ą i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kryształki galaretki   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa z miodem, h erbata z cytryn ą ,   bułka pszenna   i sojowa   z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i kiełkami   II ś niadanie : Jabłko, woda O