JADŁOSPIS
06-10.06.2022 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata ziołowa, kanapki
z pieczywa mieszanego z masełkiem, żółtym serem i papryką czerwoną
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa jarzynowa z kaszką,
racuchy z cukrem trzcinowym ,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z wegańskim paprykarzem z kaszą jaglaną, herbatka
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam )
Wtorek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata owocowa,
bułka pszenna i grahamka
z masełkiem, sałatą lodową, pieczenią wieprzową i pomidorem
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad
: Zupa cytrynowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek:
Sok z pomarańczy,
wafel kukurydziany
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie: Płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka koperkowa
II śniadanie : Banan, woda
Obiad:
Żurek z jajkiem i białą kiełbaską, bułka pszenna, sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna z sokiem malinowym
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem, polędwicą drobiową
i świeżym ogórkiem , herbatka ziołowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa selerowa z ziemniakami, kurczak
curry z ryżem, warzywami
i sosem jogurtowo-czosnkowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Galaretka owocowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata rumiankowa, bułka pszenna i
razowa z masełkiem,
pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Barszcz ukraiński, ryba sote, ziemniaki, sałata w śmietanie, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)