JADŁOSPIS
13-17.06.2022 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata rumiankowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
serkiem kanapkowym śmietankowym i ogórkiem konserwowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Jajko gotowane w sosie chrzanowo-koperkowym, ziemniaki, bukiet warzyw,
sok
owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa, herbatka
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, bułka śniadaniowa z masełkiem i polędwicą drobiową,
herbata imbirowa
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Grochówka z parówką, bułeczka pszenna, sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą lodową, pieczenią wieprzową i rzodkiewką
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, potrawka z ryżem, groszek z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek:
Sok z arbuza, chrupek kukurydziany
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jajka)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata z miodem i cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, pastą z makreli w sosie pomidorowym i papryką czerwoną
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa koperkowa, kotleciki z kaszki manny z cukrem
trzcinowym,
sok wiśniowy
Podwieczorek:
Wafel przekładany kremem kakaowym
(alergeny:
seler, gluten, mleko, sezam, jaja, ryba)