Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 27.06-01.07.2022

 

27.06-01.07.2022 r.

 

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata  z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy

z masełkiem, paprykarzem wege z kaszą jaglaną

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, nale
śniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy

Podwieczorek:  Maślanka malinowa, wafel kukurydziany

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)

Wtorek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka

z masełkiem, sałatą lodową i kiełbaską krakowską

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Gulasz z karkówki, pyzy, surówka wiosenna z młodej kapusty z marchewką i koperkiem, sok owocowy

Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)

Środa:

I śniadanie:  Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata melisa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa serowa z makaronem, parówka w sosie greckim, ziemniaki,

sok owocowy

Podwieczorek:  Sałatka owocowa (banan, gruszka, arbuz,….)

(alergeny:  seler, gluten, mleko, soja)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka konserwowego, herbata owocowa

II śniadanie : Chipsy marchewkowe, woda

Obiad: Marchewkowy krem, kotlecik pożarski drobiowy, ziemniaki puree, surówka z selera

 i ananasa z żurawiną i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Kryształki galaretki

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem i pastą

z jajka gotowanego

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa cytrynowa z ryżem, ryba gotowana, ziemniaki,

sos jogurtowo-koperkowy, fasolka szparagowa, sok owocowy

 Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: ryba, seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

 

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25-29.07.2022 r.

  25-29.07.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata truskawkowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, serkiem kanapkowym i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Krupnik, nale ś niki z jabłkiem sok owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa,   herbatniki (alergeny: seler, gluten, mleko, sezam) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata z miodem i cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy   z masełkiem, sałat ą masłow ą , szynk ą drobiow ą i pomidorem malinowym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Arbuzowe trójk ąty   (alergeny:   seler, gluten,, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem malinowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zupa pomidorowa z zacierk ą ,   kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Galaretka malino

Jadłospis 11-15.07.2022 r.

  11-15.07.2022 Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, past ą   z twarogu w ę dzonego solankowego i pomidorem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa brokułowa z kasz ą jaglan ą , placki ziemniaczane z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Budy ń waniliowy z sokiem wi ś niowym (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja ) Wtorek: I ś niadanie: Musli tropikalne z   mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbatka melisa II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Kotlet mielony, ziemniaki, buraki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Arbuz, woda   (alergeny:     gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, szynk ą wieprzow ą gotowan ą i ż ółtym serem   II ś niadanie : Gruszka, woda Obiad:   Zupa ogórkowa, ż eberka w sosie własnym, pyzy, surówka z białej kapusty   z   jabłkiem i marchewk ą , sok owocowy Podwieczorek:   Ry ż na

Jadłospis 18-22.07.2022 r.

             18-22.07.2022 r.   Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem   i past ą z makreli II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: „Pazibroda”- Kapu ś niak ze słodkiej kapusty ,   makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kefir brzoskwiniowo-bananowy, paluch kukurydziany (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata z cytryn ą , bułka pszenna i sojowa z masełkiem,   kiełbas ą zielonogórsk ą , pomidorem i szczypiorkiem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa koperkowa z ziemniakami, gulasz z karkówki w sosie własnym, kasza bul gur, kapusta zasma ż ana, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem wi ś niowym   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane górskie, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Grochówka   z par