04-08.07.2022 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem
i rzodkiewkowym twarożkiem
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajecznica, ziemniaki duszone, groszek
z marchewka
sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata z miodem i cytryną, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem,
sałatą masłową, szynką drobiową i pomidorem malinowym
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Pulpety wieprzowe, ziemniaki, sałata w sosie śmietanowo-koperkowym,
sok
owocowy
Podwieczorek:
Sok ze świeżo wyciskanych owoców, ciasteczko owsiane bez cukru
(alergeny: seler, gluten, jaja, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal
mleczny z masełkiem
i
dżemem malinowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem
naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Amerykany, herbata ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem,
pasztetem
drobiowo-pomidorowym i czerwoną papryką
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Krem z czerwonej soczewicy, risotto z kiełbaską, sok owocowy
Podwieczorek:
Kisiel do picia , chrupek kukurydziany
(alergeny:
seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem, ogórkiem i szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Kapuśniak z kiszonej kapusty, ryba
po grecku pod beszamelem, kasza Kus kus
sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)