Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 04-08.07.2022

 

04-08.07.2022 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy  z masełkiem

i rzodkiewkowym twarożkiem

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ry
żem, jajecznica, ziemniaki duszone, groszek

 z marchewka sok owocowy

Podwieczorek: Budyń czekoladowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

Wtorek:

I śniadanie:  Herbata z miodem i cytryną, bułka pszenna i grahamka

 z masełkiem, sałatą masłową, szynką drobiową i pomidorem malinowym

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Pulpety wieprzowe, ziemniaki, sałata w sosie śmietanowo-koperkowym,

sok owocowy

Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, ciasteczko owsiane bez cukru

 (alergeny:  seler, gluten, jaja,  mleko)

Środa:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal  mleczny z masełkiem

i dżemem malinowym

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Amerykany, herbata ziołowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem,

 pasztetem drobiowo-pomidorowym i czerwoną papryką

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Krem z czerwonej soczewicy, risotto z kiełbaską, sok owocowy

Podwieczorek: Kisiel  do picia , chrupek kukurydziany

(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem, ogórkiem i szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Kapuśniak z kiszonej kapusty, ryba po grecku pod beszamelem,  kasza Kus kus

sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

 

                                                                    

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25-29.07.2022 r.

  25-29.07.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata truskawkowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, serkiem kanapkowym i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Krupnik, nale ś niki z jabłkiem sok owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa,   herbatniki (alergeny: seler, gluten, mleko, sezam) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata z miodem i cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy   z masełkiem, sałat ą masłow ą , szynk ą drobiow ą i pomidorem malinowym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Arbuzowe trójk ąty   (alergeny:   seler, gluten,, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem malinowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zupa pomidorowa z zacierk ą ,   kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Galaretka malino

Jadłospis 11-15.07.2022 r.

  11-15.07.2022 Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, past ą   z twarogu w ę dzonego solankowego i pomidorem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa brokułowa z kasz ą jaglan ą , placki ziemniaczane z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Budy ń waniliowy z sokiem wi ś niowym (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja ) Wtorek: I ś niadanie: Musli tropikalne z   mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbatka melisa II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Kotlet mielony, ziemniaki, buraki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Arbuz, woda   (alergeny:     gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, szynk ą wieprzow ą gotowan ą i ż ółtym serem   II ś niadanie : Gruszka, woda Obiad:   Zupa ogórkowa, ż eberka w sosie własnym, pyzy, surówka z białej kapusty   z   jabłkiem i marchewk ą , sok owocowy Podwieczorek:   Ry ż na

Jadłospis 18-22.07.2022 r.

             18-22.07.2022 r.   Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem   i past ą z makreli II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: „Pazibroda”- Kapu ś niak ze słodkiej kapusty ,   makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kefir brzoskwiniowo-bananowy, paluch kukurydziany (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata z cytryn ą , bułka pszenna i sojowa z masełkiem,   kiełbas ą zielonogórsk ą , pomidorem i szczypiorkiem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa koperkowa z ziemniakami, gulasz z karkówki w sosie własnym, kasza bul gur, kapusta zasma ż ana, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem wi ś niowym   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane górskie, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Grochówka   z par