18-22.07.2022 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem
i pastą z makreli
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: „Pazibroda”- Kapuśniak ze słodkiej kapusty, makaron w sosie pomidorowym, sok
owocowy
Podwieczorek:
Kefir brzoskwiniowo-bananowy, paluch
kukurydziany
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata z cytryną, bułka pszenna i sojowa z masełkiem,
kiełbasą zielonogórską, pomidorem i szczypiorkiem
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa koperkowa z ziemniakami, gulasz z karkówki w sosie własnym,
kasza
bul gur, kapusta zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka kukurydziana z sokiem
wiśniowym
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki owsiane górskie, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata
rumiankowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Grochówka z parówką, bułeczka, sok owocowy
Podwieczorek:
„Tostowe uśmiechy” ,
herbatka koperkowa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, pieczenią alpejską
i ogórkiem
konserwowym, herbata owocowa
II
śniadanie
: Arbuz, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, potrawka z kurczaka( kurczak gotowany,
ryż, sos cytrynowy, groszek z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek:
Drożdżówka z budyniem, herbatka ziołowa
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
pastą z jajka, ryby gotowanej, ze szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa z fasoli „Jaś”, pierogi z serem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)