25-29.07.2022 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata truskawkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serkiem kanapkowym i
ogórkiem zielonym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Krupnik, naleśniki z jabłkiem sok owocowy
Podwieczorek:
Maślanka owocowa,
herbatniki
(alergeny:
seler, gluten, mleko, sezam)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem,
sałatą masłową, szynką drobiową i pomidorem malinowym
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek:
Arbuzowe trójkąty
(alergeny: seler, gluten,, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem malinowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa pomidorowa z zacierką, kotlet
drobiowy panierowany, ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem
naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Galaretka malinowa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem,
pasztetem
drobiowo-pomidorowym i czerwoną papryką
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Kurczak w rękawie, ziemniaki,
buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna z sokiem malinowym
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Marchewkowy krem, ryba panierowana,
ziemniaki, sos jogurtowo-śmietanowy, surówka ze świeżej kapusty,
sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)