Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 01-02.09.2022r.

 

01-02.09.2022 r.

 

 

Czwartek:

I śniadanie:  Chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, polędwicą drobiową

 i  świeżym ogórkiem,

herbata owocowa

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Rosół z makaronem, potrawka z ryżem, groszek z marchewką,

sok owocowy

Podwieczorek:

Kaszka manna z sokiem truskawkowym

(alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja, soja)

 

Piątek:

I śniadanie: Kawa zbożowa,

chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

pastą z tuńczyka w sosie własnym, herbata ziołowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Krupnik z kaszą jaglaną, makaron w sosie pomidorowym,

sok owocowy

Podwieczorek:  Jogurt waniliowy

(alergeny:  seler, gluten, mleko, ryba, soja)

 

 

 

Podpis Dyrektora         Podpis Intendenta

 

 

 

OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA DO GRODZISKA WIELKOPOLSKIEGO

 Tygryski dzisiaj miło i ciekawie spędziły czas w Pirat Pizza w Grodzisku Wielkopolskim. Podczas  warsztatów kulinarnych uczyły się robić pizzę z wypranymi przez siebie składnikami, a później  zajadały ją ze smakiem. Dziękujemy Pirat Pizza za gościnę i super atmosferę. 

Wielkanocne świętowanie

 Wielkanoc tuż tuż, natomiast my już dziś świętowaliśmy 🐰🎁 Wszystkie Przedszkolaki spotkały się na holu, aby zjeść wspólnie wielkanocne śniadanko 😊  Dzieci nie mogły się doczekać prezentów, dlatego niedługo później udaliśmy się do małego parku w poszukiwaniu "zajączka" 🐰  Krasnoludki bardzo zadowolone i z prezentami w rękach wróciły do przedszkola 😊 Wesołego Alleluja! 🎁🐰

Jadłospis 15-19.04.2024 r.

  15-19.04.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Polewka – naworka,   herbata cytrynowa, chleb pszenny i wieloziarnisty   z masełkiem, twaro ż kiem ze szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, makaron w sosie pomidorowym , napój owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z paprykarzem z kaszy jaglanej   i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata owocowa , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, sałat ą lodow ą , pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Kapu ś niak z kiszonej kapusty, sztuka mi ę sa w sosie własnym, kasza j ę czmienna, sałatka grecka,   napój owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy   (alergeny:     seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem,   bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Rosó