Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 01-02.09.2022r.

 

01-02.09.2022 r.

 

 

Czwartek:

I śniadanie:  Chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, polędwicą drobiową

 i  świeżym ogórkiem,

herbata owocowa

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Rosół z makaronem, potrawka z ryżem, groszek z marchewką,

sok owocowy

Podwieczorek:

Kaszka manna z sokiem truskawkowym

(alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja, soja)

 

Piątek:

I śniadanie: Kawa zbożowa,

chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,

pastą z tuńczyka w sosie własnym, herbata ziołowa

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Krupnik z kaszą jaglaną, makaron w sosie pomidorowym,

sok owocowy

Podwieczorek:  Jogurt waniliowy

(alergeny:  seler, gluten, mleko, ryba, soja)

 

 

 

Podpis Dyrektora         Podpis Intendenta

 

 

 

OSTATNIO CZYTANE

Święto Rodziny u Krasnoludków

  Dzisiaj w Krasnalach odbyła się ważna uroczystość, jaką jest Dzień Mamy i Taty. Z tej okazji dzieci zaprezentowały kochanym rodzicom swoje umiejętności wokalne, recytatorskie oraz taneczne. Nie zabrakło tańców oraz śpiewów z rodzicami. Na koniec wszyscy zasiedli do stołu, aby móc dalej świętować. Na twarzach zarówno rodziców, jak i dzieci dostrzec można było uśmiechy, a także momenty wzruszenia! Drodzy Rodzice, Życzymy Wam spokoju ducha, harmonii w życiu!  Mnóstwa odwagi, radości i  jeszcze więcej cierpliwości :)

Wizyta w salonie kosmetycznym

Jadłospis 13-17.05.2024

  13-17.05.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Kakao, herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, rzodkiewkowym twaro ż kiem ,   szczypiorkiem i   zielonym ogórkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa pomidorowa z ry ż em, zrazik mielony, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty z marchewk ą , jabłkiem, zielon ą pietruszk ą i jogurtem naturalnym, napój wi ś niowy   Podwieczorek:   Budy ń malinowy z sokiem owocowym (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy   z masełkiem, sałat ą masłow ą , szynk ą drobiow ą i pomidorem malinowym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa z czerwonej soczewicy, risotto wieprzowe z warzywami, napój owocowy Podwieczorek: Sałatka owocowa ( arbuz, gruszka, winogrono), woda   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem truskawkowy