12-16.09.2022 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną,
chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem, tuńczykiem i papryką czerwoną
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa serowa aksamitna, jajko gotowane w sosie musztardowym,
ziemniaki, kalafior z wody, sok owocowy
Podwieczorek: Drożdżówka z budyniem, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,
ryba)
Wtorek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem, sałatą
rukola i szyneczką
drobiową
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Marchewkowy krem, kotlet mielony,
ziemniaki, buraki z jabłkiem,
sok
owocowy
Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy
(alergeny: seler,
gluten, mleko, sezam, jaja)
Środa:
I śniadanie: „Truskawkowe gwiazdki” z
mlekiem, kawiorek z masełkiem
i miodem wielokwiatowym, herbata koperkowa
II śniadanie
: Banan, woda
Obiad: Zupa jarzynowa z kaszką, parówka w
sosie greckim, ziemniaki,
sok
owocowy
Podwieczorek: Świeżo
wyciskany sok z arbuza, wafle kukurydziane
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z
masełkiem,
kiełbaską krakowską i ogórkiem, herbata owocowa
II śniadanie : Gruszka, woda
Obiad: Zupa neapolitańska, udko w rękawie, ziemniaki, surówka z selera,
ananasa z jogurtem naturalnym i żurawiną, sok owocowy
Podwieczorek: Tostowe uśmiechy
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem,
pastą z jajka
gotowanego
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, pierogi z serem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja, sezam)
PRZEDSZKOLE
ZASTRZEGA MOŻLIWOŚĆ ZMIAN W JADŁOSPISIE