Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 19-23.09.2022r.

 

19-23.09.2022 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem

i makrelą w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Grochówka
, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,

sok owocowy

Podwieczorek:  Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)

Wtorek:

I śniadanie:  Kakao, herbata melisa, bułka grahamka i  pszenna

 z masełkiem, wędliną drobiową i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda

Obiad :Zupa szczawiowa z jajkiem, kotlet schabowy, ziemniaki puree, sałata lodowa

 z sosem jogurtowo-czosnkowym, sok owocowy

Podwieczorek: Wafel przekładany kremem kakaowym, herbatka ziołowa

 (alergeny:  seler, gluten, jajka, mleko, sezam, soja)

Środa:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal z masełkiem i dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka miętowa

 II śniadanie : Winogrono, woda

Obiad:  Gulasz z warzywami, pyzy, surówka z modrej kapusty z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Kanapki z pasztetem drobiowo-pomidorowym, herbata ziołowa

(alergeny:  seler, gluten, sezam, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką

 i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa

II śniadanie : Gruszka, woda

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, zraziki lwowskie, ziemniaki, surówka z marchewki

 i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Mus owocowo-warzywny

 (alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty  z masełkiem i pastą

z twarogu i kolorowej papryki

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Barszcz zabielany z makaronem Cavatappi, ryba sote, ziemniaki, kapusta zasmażana, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Wycieczka do Józefówki

Dziś Krasnale i Misie wybrały się na wycieczkę do Zagrody Rodzinnej Siedlisko Józefówka w Sątopach . Wyprawa przedszkolaków była niezwykłym i niezapomnianym dla nich przeżyciem. Mogły one z bliska obserwować  zachowanie zwierząt. Poznały także wiele ciekawostek na temat ich życia i zwyczajów. Głaskanie i przytulanie kóz, lam, alpak czy owieczek sprawiło dzieciom wiele przyjemności. Dużym przeżyciem było także karmienie lemurów. Oprócz spotkania ze zwierzętami przedszkolaki wzięły również udział w warsztatach plastycznych, na których z ogromnym zaangażowaniem tworzyły z drewna i waty przepiękne kozy. Dodatkowo dzieci miały okazję bawić w małpim gaju, co sprzyjało dobrej zabawie. Cała wycieczka miała olbrzymi walor edukacyjny ale także była wspaniałym sposobem na integrację oraz rozwijanie więzi społecznych.  

Dzień Mamy i Taty w grupie Misie

Jadłospis 03-07.06.2024 r.

       03-07.06.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   z makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Lody waniliowe z okazji Dnia Dziecka Obiad: Zupa ziemniaczana, spaghetti w sosie ś mietanowo-kremowym,   napój owocowy Podwieczorek:   Arbuzowe trójk ą ty, woda (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, ż ółtym serem, w ę dlin ą drobiow ą i rzodkiewk ą II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Sztuka mi ę sa w sosie własnym, pyzy, surówka wiosenna (młoda kapusta z jabłkiem, kukurydz ą , koperkiem i jogurtem naturalnym), napój   owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Kakaowe płatki zbo ż owe z   mlekiem, bułka   mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa   II ś niadanie :