19-23.09.2022 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, bułka pszenna i
grahamka z masełkiem
i makrelą w sosie pomidorowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Grochówka, racuchy
drożdżowe z cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt naturalny z nasionami chia i
musem truskawkowym
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata melisa, bułka grahamka i pszenna
z masełkiem,
wędliną drobiową i kiełkami rzodkiewki
II
śniadanie:
Marchewkowe chipsy, woda
Obiad
:Zupa szczawiowa z jajkiem, kotlet schabowy, ziemniaki puree, sałata lodowa
z sosem jogurtowo-czosnkowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Wafel przekładany kremem kakaowym, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, jajka, mleko, sezam, soja)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal z masełkiem i dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka
miętowa
II
śniadanie
: Winogrono, woda
Obiad:
Gulasz z warzywami, pyzy, surówka z
modrej kapusty z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z pasztetem drobiowo-pomidorowym, herbata ziołowa
(alergeny: seler,
gluten, sezam, mleko, jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką
i ogórkiem
kiszonym, herbata owocowa
II
śniadanie
: Gruszka, woda
Obiad:
Zupa pomidorowa z ryżem, zraziki lwowskie, ziemniaki, surówka z marchewki
i jabłka z
jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Mus owocowo-warzywny
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem i pastą
z twarogu i kolorowej papryki
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Barszcz zabielany z makaronem Cavatappi, ryba sote, ziemniaki, kapusta zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)