Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 19-23.09.2022r.

 

19-23.09.2022 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem

i makrelą w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Grochówka
, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,

sok owocowy

Podwieczorek:  Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)

Wtorek:

I śniadanie:  Kakao, herbata melisa, bułka grahamka i  pszenna

 z masełkiem, wędliną drobiową i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda

Obiad :Zupa szczawiowa z jajkiem, kotlet schabowy, ziemniaki puree, sałata lodowa

 z sosem jogurtowo-czosnkowym, sok owocowy

Podwieczorek: Wafel przekładany kremem kakaowym, herbatka ziołowa

 (alergeny:  seler, gluten, jajka, mleko, sezam, soja)

Środa:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal z masełkiem i dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka miętowa

 II śniadanie : Winogrono, woda

Obiad:  Gulasz z warzywami, pyzy, surówka z modrej kapusty z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Kanapki z pasztetem drobiowo-pomidorowym, herbata ziołowa

(alergeny:  seler, gluten, sezam, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką

 i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa

II śniadanie : Gruszka, woda

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, zraziki lwowskie, ziemniaki, surówka z marchewki

 i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Mus owocowo-warzywny

 (alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty  z masełkiem i pastą

z twarogu i kolorowej papryki

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Barszcz zabielany z makaronem Cavatappi, ryba sote, ziemniaki, kapusta zasmażana, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 12-16.09.2022 r.

                                                                12-16.09.2022 r.   Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata  z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, tu ń czykiem i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa serowa aksamitna, jajko gotowane w sosie musztardowym,   ziemniaki, kalafior z wody, sok owocowy Podwieczorek:  Dro ż d ż ówka z budyniem, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, h erbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola i szyneczk ą drobiow ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Marchewkowy krem, kotlet mielony, ziemniaki, buraki z jabłkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam, jaja) Ś roda: I ś niadanie:  „Truskawkowe gwiazdki”  z mlekiem, kawiorek z masełkiem   i miodem wielokwiatowym , herbata koperkowa  II  ś niadanie : Banan, woda Obiad:

Jadłospis 05-09.09.2022 r.

    05-09.09.2022 r.. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, ż ółtym serem i papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Zupa ogórkowa , nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbatka imbirowa (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, soja) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,   sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ziemniaczana pomidorami, gulasz z warzywami z kasz ą bul gur, sok owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam, soja) Ś roda:   I ś niadanie:   Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa cytrynowa z ry ż em, pulpety w sosie pomidorowym,   ziemniaki, fasolka s