Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 19-23.09.2022r.

 

19-23.09.2022 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem

i makrelą w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Grochówka
, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,

sok owocowy

Podwieczorek:  Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)

Wtorek:

I śniadanie:  Kakao, herbata melisa, bułka grahamka i  pszenna

 z masełkiem, wędliną drobiową i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda

Obiad :Zupa szczawiowa z jajkiem, kotlet schabowy, ziemniaki puree, sałata lodowa

 z sosem jogurtowo-czosnkowym, sok owocowy

Podwieczorek: Wafel przekładany kremem kakaowym, herbatka ziołowa

 (alergeny:  seler, gluten, jajka, mleko, sezam, soja)

Środa:

I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal z masełkiem i dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka miętowa

 II śniadanie : Winogrono, woda

Obiad:  Gulasz z warzywami, pyzy, surówka z modrej kapusty z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Kanapki z pasztetem drobiowo-pomidorowym, herbata ziołowa

(alergeny:  seler, gluten, sezam, mleko, jaja)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką

 i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa

II śniadanie : Gruszka, woda

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, zraziki lwowskie, ziemniaki, surówka z marchewki

 i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Mus owocowo-warzywny

 (alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty  z masełkiem i pastą

z twarogu i kolorowej papryki

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Barszcz zabielany z makaronem Cavatappi, ryba sote, ziemniaki, kapusta zasmażana, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Krasnale i Misie w "Starej Chacie u Kowala" w Kluczewie

 

Tydzień z dinozaurami

 

Jadłospis 27.02-03.03.2023 r.

  27.02.-03.03.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,   białym serkiem kanapkowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa ogórkowa , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Wtorek: I ś niadanie: Naworka- polewka , h erbata mi ę towa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem, pieczeni ą rzymsk ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa ś ródziemnomorska , kotlet mielony, buraczki z jabłkiem, ziemniaki puree ,   sok owocowy Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel kukurydziany (Alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata   koperkowa II ś niadanie: Gruszka, woda Obiad: Kalafiorowy krem, parówka w sosie greckim, z