26-30.09.2022 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata malinowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
żółtym serem i pomidorem
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami, „Zielone spaghetti” – makaron w sosie
szpinakowo-śmietanowym
z mięsem wieprzowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa żytnie z hummusem z suszonymi pomidorami, herbata
(alergeny:
seler, gluten, mleko, soja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata koperkowa, płatki jęczmienne na mleku, bułka mleczna
z masełkiem
i dżemem niskosłodzonym
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa dyniowa z kaszką kukurydzianą, gołąbki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok
owocowy
Podwieczorek:
Budyń malinowy
(alergeny: seler, gluten, jajka, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Kakao, Hot-dog z ketchupem, herbatka melisa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Krem z cebuli z grzankami, żeberka w sosie własnym, kasza jęczmienna, kapusta gotowana, sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna z sokiem malinowym
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Zupa budyniowa, bułka
pszenna i grahamka z masełkiem, pastą
z tuńczyka w sosie pomidorowym
II
śniadanie
: Winogrono, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, potrawka z ryżem, groszek z marchewką, sok
owocowy
Podwieczorek:
Sok ze świeżo wyciskanych owoców, chrupki
kukurydziane
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam, ryba)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, jajecznica na masełku
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa rybna z makaronem , Gzik- ziemniaki z
twarogiem, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA MOŻLIWOŚĆ ZMIAN W JADŁOSPISIE