10-14.10.2022 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata OWOCOWA, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą
z tuńczyka i pomidorem
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa cytrynowa z ryżem, jajko gotowane w sosie
musztardowym, ziemniaki, mini marchewka, sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa z paprykarzem wegańskim z kaszą jaglaną, herbatka
(alergeny:
seler, gluten, jaja, ryba, mleko)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z wątrobianką
i ogórkiem kiszonym
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Krem z czerwonej soczewicy, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki
z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym
(alergeny:
seler,
gluten, mleko, sezam, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki zbożowe z owocami i mlekiem, kawiorek z masełkiem i
miodem wielokwiatowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa pomidorowa z zacierką , gulasz rybny z
warzywami, ziemniaki, ,
sok
owocowy
Podwieczorek:
Drożdżówka z budyniem, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja, ryba)
Czwartek:
I
śniadanie: Kawa zbożowa, herbata miętowa, chleb pszenny i
wieloziarnisty
z
masełkiem, sałatą rukola, szynką drobiową i rzodkiewką
II
śniadanie
: Winogrono, woda
Obiad:
Kargule, ziemniaki, sos śmietanowy, surówka z pekińskiej kapusty z kukurydzą, ogórkiem i papryką, z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Owocowa sałatka
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego z
masełkiem, twarożkiem
i
szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa ogórkowa , makaron w sosie
pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko)