14-18.11.2022 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata malinowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
żółtym serem i pomidorem
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa żytnie z pasztetem drobiowo-pomidorowym, herbata
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata koperkowa, płatki jęczmienne na mleku, bułka mleczna
z masełkiem
i powidłami śliwkowymi
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa szczawiowa z jajkiem, gulasz z karkówki, kasza bul gur, buraczki
z
jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek:
„Makaron w śniegu”
(alergeny: seler, gluten, jajka, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Kakao, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbaską
żywiecką
i rzodkiewką, herbatka
melisa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa pomidorowa z ryżem, bigos z ziemniakami, sok owocowy
Podwieczorek:
„Tostowe uśmiechy”, herbata ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Zupa budyniowa, bułka
pszenna i grahamka z masełkiem, pastą
z tuńczyka w sosie pomidorowym
II
śniadanie
: Brzoskwinia, woda
Obiad:
Zupa neapolitańska,
nugettsy z kurczaka, ziemniaki, marchewka puree,
sok owocowy
Podwieczorek:
Sok ze świeżo wyciskanych owoców, chrupki
kukurydziane
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam, ryba)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, jajecznica
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Marchewkowy krem, klopsiki z dorsza,
ziemniaki, surówka z białej kapusty
z
marchewką
i jabłkiem, z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA MOŻLIWOŚĆ ZMIAN W JADŁOSPISIE