Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 14-18.11.2022 r.

 14-18.11.2022 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata malinowa, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem,

 żółtym serem i pomidorem

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, nale
śniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,  sok owocowy

Podwieczorek:  Pieczywo wasa żytnie z pasztetem drobiowo-pomidorowym, herbata

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

Wtorek:

I śniadanie:  Herbata koperkowa, płatki jęczmienne na mleku, bułka mleczna

 z masełkiem i powidłami śliwkowymi

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa szczawiowa z jajkiem, gulasz z karkówki, kasza bul gur, buraczki

z jabłkiem, sok owocowy

Podwieczorek: „Makaron w śniegu”

 (alergeny:  seler, gluten, jajka, mleko)

Środa:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbaską żywiecką i rzodkiewką, herbatka melisa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa pomidorowa z ryżem, bigos z ziemniakami,  sok owocowy

Podwieczorek:  „Tostowe uśmiechy”, herbata ziołowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Zupa budyniowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą

 z tuńczyka w sosie pomidorowym

II śniadanie : Brzoskwinia, woda

Obiad: Zupa neapolitańska, nugettsy z kurczaka, ziemniaki, marchewka puree,  

 sok owocowy

Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców,  chrupki kukurydziane

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja,  sezam, ryba)

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty  z masełkiem, jajecznica

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Marchewkowy krem, klopsiki z dorsza, ziemniaki, surówka z białej kapusty

z marchewką i jabłkiem, z  jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)

 

                   PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA MOŻLIWOŚĆ ZMIAN W JADŁOSPISIE

OSTATNIO CZYTANE

"MAMO TATO KOCHAMY WAS"

Dnia 19 maja w " Świecie Bajek" zapanowała niesamowicie rodzinna atmosfera. Tego dnia przedszkolaki zaprosiły swoich najbliższych na Piknik z okazji Dnia Mamy i Taty.  Z tej okazji dzieci   zaprezentowały wspaniały  program artystyczny  wypełniony okolicznościowymi wierszami, piosenkami i tańcami. Własnoręcznie wykonane przez dzieci laurki i upominki, wyraziły miłość, wdzięczność i szacunek, jakimi dzieci darzą swoich ukochanych rodziców. Następnie odbył się "Piknik z mamą i tatą" pełen atrakcji i  radości .    Dla wielu z nas były to chwile pełne  wzruszeń i emocji.  Bardzo dziękujemy wszystkim za poświęcenie czasu i przybycie na nasz festyn :)  

Jadłospis 22-26.05.2023 r.

  22-26.05.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałat ą , twaro ż kiem i szczypiorkiem   II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa brokułowa z kaszk ą , jajko sma ż one, ziemniaki puree, mini marchewka ,   sok owocowy Podwieczorek:   Płatki kukurydziane na mleku (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z w ą trobiank ą i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Banan, woda Obiad :Zupa ziemniaczana z pomidorami , gulasz z warzywami z kasz ą bul gur,   sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, czekoladowe płatki zbo ż owe z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Ż urek z jajkiem i biał ą kiełbask ą , bułka pszenna Podwieczorek:   Dro ż d ż ówka z budyniem, herbata melisa (alergeny

Jadłospis 15-19.05.2023 r.

  15-19.05.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Kakao, herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem i makrel ą sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa grochówka, makaron w sosie serowo- ś mietanowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowo-pomidorowym   i rzodkiewk ą , herbata rumiankowa (alergeny: seler, gluten, mleko,   ryba, sezam) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy   z masełkiem, serkiem kanapkowym , ogórkiem zielonym i szczypiorkiem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Marchewkowy krem, zrazik wieprzowy, ziemniaki, buraczki z jabłkiem ,   sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane na mleku, rogal mleczny z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbatka melisa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka