Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 14-18.11.2022 r.

 14-18.11.2022 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata malinowa, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem,

 żółtym serem i pomidorem

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, nale
śniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,  sok owocowy

Podwieczorek:  Pieczywo wasa żytnie z pasztetem drobiowo-pomidorowym, herbata

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

Wtorek:

I śniadanie:  Herbata koperkowa, płatki jęczmienne na mleku, bułka mleczna

 z masełkiem i powidłami śliwkowymi

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa szczawiowa z jajkiem, gulasz z karkówki, kasza bul gur, buraczki

z jabłkiem, sok owocowy

Podwieczorek: „Makaron w śniegu”

 (alergeny:  seler, gluten, jajka, mleko)

Środa:

I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbaską żywiecką i rzodkiewką, herbatka melisa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa pomidorowa z ryżem, bigos z ziemniakami,  sok owocowy

Podwieczorek:  „Tostowe uśmiechy”, herbata ziołowa

(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Zupa budyniowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą

 z tuńczyka w sosie pomidorowym

II śniadanie : Brzoskwinia, woda

Obiad: Zupa neapolitańska, nugettsy z kurczaka, ziemniaki, marchewka puree,  

 sok owocowy

Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców,  chrupki kukurydziane

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja,  sezam, ryba)

Piątek:

I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty  z masełkiem, jajecznica

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Marchewkowy krem, klopsiki z dorsza, ziemniaki, surówka z białej kapusty

z marchewką i jabłkiem, z  jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)

 

                   PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA MOŻLIWOŚĆ ZMIAN W JADŁOSPISIE

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 21-25.11.2022 r.

  21-25.11.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z miodem i cytryn ą , chleb pszenny i razowy, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, „Zielone spaghetti” – makaron w sosie ś mietanowo-szpinakowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kisiel do picia , wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, h erbata rumiankowa, bułka pszenna i sojowa   z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i kiełkami brokułu II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad : Krem z dyni, goł ą bki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy , chrupki kukurydziane   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Zupa gulaszowa, bułka pszenna, sok owocowy Podwieczorek

Jadłospis 28.11.-02.12.2022 r.

  28.11.-02.12.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, ż ółtym serem i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowo-pomidorowym   i ogórkiem konserwowym (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata z miodem i cytryn ą , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa jarzynowa z kaszk ą , pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałatka grecka,   sok owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa,   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki owsiane z mlekiem,   bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym brzoskwiniowym, herbata rumiankowa   II ś niadanie :