21-25.11.2022 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i
razowy, pasztetem
drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Grochówka, „Zielone spaghetti” – makaron w sosie śmietanowo-szpinakowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Kisiel do picia , wafle kukurydziane
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata rumiankowa, bułka pszenna i sojowa z masełkiem, kiełbaską krakowską i kiełkami brokułu
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad
: Krem z dyni, gołąbki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek:
Kefir brzoskwiniowo-bananowy , chrupki kukurydziane
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jaja, soja)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal
mleczny z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa
II śniadanie : Banan, woda
Obiad:
Zupa gulaszowa, bułka pszenna, sok
owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna z sokiem malinowym
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, kanapki z pieczywa mieszanego
z masełkiem, wędliną drobiową, sałatą lodową i czerwoną papryką, herbata miętowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Barszcz zabielany, „kargule”, ziemniaki puree, surówka z selera i ananasa
z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt truskawkowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem
i
rzodkiewkowym twarożkiem
II
śniadanie
: Mandarynka, woda
Obiad:
Zupa cytrynowa z ryżem, ryba sote, ziemniaki, surówka z kapusty
kiszonej
z marchewką i jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek:
„Biszkoptowy MIŚ” z okazji Dnia Misia
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)