Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 28.11.-02.12.2022 r.

 

28.11.-02.12.2022 r.

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, żółtym serem

i papryką czerwoną

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,

sok owocowy

Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowo-pomidorowym

 i ogórkiem konserwowym

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)

Wtorek:

I śniadanie:  Kawa zbożowa, herbata z miodem i cytryną, bułka pszenna i grahamka

 z masełkiem, sałatą lodową, kiełbaską zielonogórską i kiełkami rzodkiewki

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Zupa jarzynowa z kaszką, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałatka grecka,  sok owocowy

Podwieczorek: Maślanka owocowa,

 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:

I śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem,  bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym brzoskwiniowym, herbata rumiankowa

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Krem z czerwonej soczewicy, kotlet schabowy, ziemniaki puree, kapusta zasmażana, sok owocowy

Podwieczorek: Budyń czekoladowy

(alergeny:  seler, gluten , jaja, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kakao, herbata imbirowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą

z ryby gotowanej, jajka i ogórka konserwowego

II śniadanie : Marchewkowe chipsy, woda

Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z ryżem (kurczak gotowany, biały sos, ryż, groszek

 z marchewką), sok owocowy

Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, ciasteczko owsiane

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

Piątek:

I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem i  pastą

z jajka gotowanego i szczypiorkiem

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa rybna, Gzik- ziemniaki z twarogiem i  olejem lnianym, sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Wycieczka do Józefówki

Dziś Krasnale i Misie wybrały się na wycieczkę do Zagrody Rodzinnej Siedlisko Józefówka w Sątopach . Wyprawa przedszkolaków była niezwykłym i niezapomnianym dla nich przeżyciem. Mogły one z bliska obserwować  zachowanie zwierząt. Poznały także wiele ciekawostek na temat ich życia i zwyczajów. Głaskanie i przytulanie kóz, lam, alpak czy owieczek sprawiło dzieciom wiele przyjemności. Dużym przeżyciem było także karmienie lemurów. Oprócz spotkania ze zwierzętami przedszkolaki wzięły również udział w warsztatach plastycznych, na których z ogromnym zaangażowaniem tworzyły z drewna i waty przepiękne kozy. Dodatkowo dzieci miały okazję bawić w małpim gaju, co sprzyjało dobrej zabawie. Cała wycieczka miała olbrzymi walor edukacyjny ale także była wspaniałym sposobem na integrację oraz rozwijanie więzi społecznych.  

Dzień Mamy i Taty w grupie Misie

Jadłospis 03-07.06.2024 r.

       03-07.06.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   z makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Lody waniliowe z okazji Dnia Dziecka Obiad: Zupa ziemniaczana, spaghetti w sosie ś mietanowo-kremowym,   napój owocowy Podwieczorek:   Arbuzowe trójk ą ty, woda (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, ż ółtym serem, w ę dlin ą drobiow ą i rzodkiewk ą II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Sztuka mi ę sa w sosie własnym, pyzy, surówka wiosenna (młoda kapusta z jabłkiem, kukurydz ą , koperkiem i jogurtem naturalnym), napój   owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem malinowym   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Kakaowe płatki zbo ż owe z   mlekiem, bułka   mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata rumiankowa   II ś niadanie :