28.11.-02.12.2022 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata koperkowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, żółtym serem
i papryką czerwoną
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z
kiszonej kapusty, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:
Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowo-pomidorowym
i ogórkiem konserwowym
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, herbata z miodem i cytryną, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem,
sałatą lodową, kiełbaską zielonogórską i kiełkami rzodkiewki
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa jarzynowa z kaszką, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałatka grecka, sok owocowy
Podwieczorek:
Maślanka owocowa,
(alergeny: seler, gluten,
mleko, jaja)
Środa:
I
śniadanie:
Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna
z masełkiem i dżemem niskosłodzonym brzoskwiniowym, herbata rumiankowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Krem z czerwonej soczewicy, kotlet schabowy, ziemniaki puree, kapusta
zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy
(alergeny: seler, gluten ,
jaja, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kakao, herbata imbirowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą
z ryby gotowanej, jajka i ogórka konserwowego
II
śniadanie
: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad:
Rosół z makaronem,
potrawka z ryżem
(kurczak gotowany, biały sos, ryż, groszek
z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek:
Sok ze świeżo wyciskanych owoców, ciasteczko owsiane
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata miętowa,
chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem i
pastą
z jajka gotowanego i szczypiorkiem
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa rybna, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok
owocowy
Podwieczorek:
Jogurt truskawkowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)