02-05.01.2023 r.
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata malinowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
żółtym serem i pomidorem
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa , naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Pieczywo wasa żytnie z hummusem z suszonymi pomidorami, herbata
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja)
Wtorek:
I
śniadanie:
Kakao, bułka pszenna i grahamka z
masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata imbirowa
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Krem z czerwonej soczewicy, gulasz z warzywami, kasza bul gur, sok owocowy
Podwieczorek:
Budyń malinowy
(alergeny: seler, gluten, sezam, mleko)
Środa:
I
śniadanie:
Herbata koperkowa, płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Kotlet schabowy, ziemniaki puree,
surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:
Kaszka manna z sokiem malinowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja)
Czwartek:
I
śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z tuńczyka
w sosie
pomidorowym, herbata
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Rosół z makaronem, potrawka z ryżem, groszek z marchewką, sok
owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA MOŻLIWOŚĆ ZMIAN W JADŁOSPISIE