Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 02-05.01.2023 r.

 02-05.01.2023 r.

 

Poniedziałek:

I śniadanie: Herbata malinowa, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem,

 żółtym serem i pomidorem

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa , nale
śniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy

Podwieczorek:  Pieczywo wasa żytnie z hummusem z suszonymi pomidorami, herbata

(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

 

Wtorek:

I śniadanie:  Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata imbirowa

II śniadanie: Banan, woda

Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, gulasz z warzywami, kasza bul gur, sok owocowy

Podwieczorek: Budyń malinowy

 (alergeny:  seler, gluten, sezam, mleko)

 

Środa:

I śniadanie: Herbata koperkowa, płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Kotlet schabowy, ziemniaki puree, surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym, sok owocowy

Podwieczorek:  Kaszka manna z sokiem malinowym

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

 

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z tuńczyka

 w sosie pomidorowym, herbata

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Rosół  z makaronem, potrawka z ryżem, groszek z marchewką,  sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

 

                   PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA MOŻLIWOŚĆ ZMIAN W JADŁOSPISIE               

OSTATNIO CZYTANE

Wielkanocne świętowanie

 Wielkanoc tuż tuż, natomiast my już dziś świętowaliśmy 🐰🎁 Wszystkie Przedszkolaki spotkały się na holu, aby zjeść wspólnie wielkanocne śniadanko 😊  Dzieci nie mogły się doczekać prezentów, dlatego niedługo później udaliśmy się do małego parku w poszukiwaniu "zajączka" 🐰  Krasnoludki bardzo zadowolone i z prezentami w rękach wróciły do przedszkola 😊 Wesołego Alleluja! 🎁🐰

Jadłospis 25-29.03.2024 r.

               25-29.03.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem i tu ń czykiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek: Ma ś lanka owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata rumiankowa , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą rukola, pieczeni ą rzymsk ą i pomidorem II ś niadanie:   Marchewkowe paluszki , woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, karkówka w sosie własnym, ziemniaki, surówka z selera naciowego, kapusty peki ń skiej z kukurydz ą , ogórkiem zielonym, rzodkiewk ą   i szczypiorkiem,   sok owocowy Podwieczorek: Płatki kukurydziane z mlekiem (alergeny: mleko, seler, gluten,   jaja) Ś roda: I ś niadanie: „ Ś NIADANIE WIELKANOCNE ” Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaska parzona, sałatka jarzynowa, jajko gotowane

WYCIECZKA DO GRODZISKA WIELKOPOLSKIEGO

 Tygryski dzisiaj miło i ciekawie spędziły czas w Pirat Pizza w Grodzisku Wielkopolskim. Podczas  warsztatów kulinarnych uczyły się robić pizzę z wypranymi przez siebie składnikami, a później  zajadały ją ze smakiem. Dziękujemy Pirat Pizza za gościnę i super atmosferę.