19-23.12.2022 r..
Poniedziałek:
I
śniadanie:
Herbata z cytryną, chleb pszenny i
słonecznikowy z masełkiem,
żółtym serem i papryką czerwoną
II
śniadanie:
Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z
kiszonej kapusty, makaron w sosie bolońskim,
sok owocowy
Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I
śniadanie:
Herbata koperkowa, płatki kukurydziane na mleku, bułka mleczna
z masełkiem,
dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata miętowa
II
śniadanie:
Banan, woda
Obiad
: Zupa fasolowa z ziemniakami, sztuka mięsa w sosie własnym, kasza bul gur,
surówka z białej kapusty, sok owocowy
Podwieczorek:
Galaretka wiśniowa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Środa: „Wigilia”
I
śniadanie:
Kakao, bułka grahamka i
pszenna z masełkiem, pasztetem
drobiowo-pomidorowym i ogórkiem zielonym, herbata
imbirowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Barszcz zabielany, ryba panierowana,
ziemniaki, kapusta zasmażana
z pieczarkami, sok owocowy
Podwieczorek:
Świąteczny Upominek”
(alergeny: seler, gluten, ryba,
jaja, mleko)
Czwartek:
I
śniadanie:
Zupa budyniowa, bułka
pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową i sałatą lodową, herbata owocowa
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Grochówka, kurczak z warzywami , curry i ryżem, z sosem czosnkowo-jogurtowym, sok owocowy
Podwieczorek:
Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane
(alergeny:
seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Piątek:
I
śniadanie:
Herbata rumiankowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, makrelą w sosie pomidorowym
II
śniadanie
: Jabłko, woda
Obiad:
Zupa pomidorowa z ryżem, Gzik- ziemniaki z twarogiem, sok owocowy
Podwieczorek:
Jogurt waniliowy
(alergeny:
seler, gluten, mleko, ryba)