Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 27-30.12.2022 r.

 

27-30.12.2022 r.

Wtorek:

I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem

i  makrelą w sosie pomidorowym

II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Jajko sma
żone, ziemniaki puree, groszek z marchewką, sok owocowy

 Podwieczorek:  Maślanka truskawkowa

(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, sezam)

Środa:

I śniadanie: Kaszka manna z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa

 II śniadanie : Banan, woda

Obiad: Zupa gulaszowa z bułeczką, sok owocowy

Podwieczorek: Budyń malinowy

(alergeny: seler, gluten, mleko)

Czwartek:

I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i razowa z masełkiem,

z pieczenią alpejską z warzywami i kiełkami brokułu

II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad: Szwajcar, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym,

 sok owocowy

Podwieczorek: Kisiel do picia, wafle kukurydziane

(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)

Piątek:

I śniadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, twarożkiem

i rzodkiewką

 II śniadanie : Jabłko, woda

Obiad:  Zupa brokułowa z kaszką kukurydzianą, pierogi z serem i cukrem trzcinowym,  

sok owocowy

Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko)

 

Przedszkole zastrzega prawo do zmian w jadłospisie.

OSTATNIO CZYTANE

Święto Rodziny u Krasnoludków

  Dzisiaj w Krasnalach odbyła się ważna uroczystość, jaką jest Dzień Mamy i Taty. Z tej okazji dzieci zaprezentowały kochanym rodzicom swoje umiejętności wokalne, recytatorskie oraz taneczne. Nie zabrakło tańców oraz śpiewów z rodzicami. Na koniec wszyscy zasiedli do stołu, aby móc dalej świętować. Na twarzach zarówno rodziców, jak i dzieci dostrzec można było uśmiechy, a także momenty wzruszenia! Drodzy Rodzice, Życzymy Wam spokoju ducha, harmonii w życiu!  Mnóstwa odwagi, radości i  jeszcze więcej cierpliwości :)

Wizyta w salonie kosmetycznym

Jadłospis 13-17.05.2024

  13-17.05.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Kakao, herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, rzodkiewkowym twaro ż kiem ,   szczypiorkiem i   zielonym ogórkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa pomidorowa z ry ż em, zrazik mielony, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty z marchewk ą , jabłkiem, zielon ą pietruszk ą i jogurtem naturalnym, napój wi ś niowy   Podwieczorek:   Budy ń malinowy z sokiem owocowym (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy   z masełkiem, sałat ą masłow ą , szynk ą drobiow ą i pomidorem malinowym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa z czerwonej soczewicy, risotto wieprzowe z warzywami, napój owocowy Podwieczorek: Sałatka owocowa ( arbuz, gruszka, winogrono), woda   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem truskawkowy