Przejdź do głównej zawartości

Wigilia

W środę 22 grudnia w naszym przedszkolu odbyła się Wigilia. Święta Bożego Narodzenia to magiczny czas. Dla wielu z nas jest to dzień niezwykle radosny , spędzony w gronie najbliższych. Czekamy na pierwszą gwiazdkę, dzielimy się opłatkiem, składamy sobie życzenia, śpiewamy kolędy, jemy świąteczne potrawy. Także w naszym przedszkolu nastał wspaniały moment - Wigilia, Boże Narodzenie! Pani Dyrektor złożyła wszystkim życzenia i zasiedliśmy do wspólnego świątecznego obiadu przy pięknie udekorowanych stołach. Był tradycyjny barszczyk i rybka, nie zabrakło też świątecznych pierników, oraz śpiewania kolęd. Pod choinką czekała niespodzianka - nowe zabawki, które dzieci rozpakowały z radością. 
Oczekując na Święta Bożego Narodzenia Misie przygotowywały upominki i pierniczki dla najbliższych. 




















































OSTATNIO CZYTANE

Święto Rodziny u Krasnoludków

  Dzisiaj w Krasnalach odbyła się ważna uroczystość, jaką jest Dzień Mamy i Taty. Z tej okazji dzieci zaprezentowały kochanym rodzicom swoje umiejętności wokalne, recytatorskie oraz taneczne. Nie zabrakło tańców oraz śpiewów z rodzicami. Na koniec wszyscy zasiedli do stołu, aby móc dalej świętować. Na twarzach zarówno rodziców, jak i dzieci dostrzec można było uśmiechy, a także momenty wzruszenia! Drodzy Rodzice, Życzymy Wam spokoju ducha, harmonii w życiu!  Mnóstwa odwagi, radości i  jeszcze więcej cierpliwości :)

Wizyta w salonie kosmetycznym

Jadłospis 13-17.05.2024

  13-17.05.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Kakao, herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, rzodkiewkowym twaro ż kiem ,   szczypiorkiem i   zielonym ogórkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa pomidorowa z ry ż em, zrazik mielony, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty z marchewk ą , jabłkiem, zielon ą pietruszk ą i jogurtem naturalnym, napój wi ś niowy   Podwieczorek:   Budy ń malinowy z sokiem owocowym (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy   z masełkiem, sałat ą masłow ą , szynk ą drobiow ą i pomidorem malinowym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa z czerwonej soczewicy, risotto wieprzowe z warzywami, napój owocowy Podwieczorek: Sałatka owocowa ( arbuz, gruszka, winogrono), woda   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem truskawkowy